Este cel de-al doilea an la rand, cand Romania este premiata la Festivalul International de Film pentru copii �CIAK Junior� desfasurat in Treviso, Italia.

La cea de-a 22-a editie, echipa Televiziunii Romane a participat cu productia „Inima de mama”. Filmul a fost nominalizat la 5 categorii (Cel mai bun film, Cel mai bun actor in rol principal, Medalia Fellini acordata de UNESCO, Premiul publicului si Cel mai bun subiect), reusind sa-si adjudece doua trofee pentru „Cel mai bun subiect” si „Cel mai bun film din Romania”.

In concurs au fost prezentate 17 productii din 9 tari (Germania, Israel, Italia, Belgia, China, Franta, Croatia, India si Romania).

  • Mentionam ca aceeasi echipa a obtinut anul trecut, in cadrul aceluiasi Festival, Medalia Fellini si Trofeul pentru cel mai bun film, cu productia „Steaua norocoasa”.

Echipa de realizatori este formata din: Cosmin Dumitru – regizor, Dinu Margarint si Dan Constantinescu jr – directori de imagine, Mihail Voitis – montaj, Florin Tabacaru si Puiu Lorentz – sunet, Valentin Dimulescu – producator.

  • Tema din care a fost inspirat scenariul filmului „Inima de mama” a fost scrisa de copiii Alexandru Tedi Bartan si Tudor Dobrescu.

Povestea are la baza drama unei fetite, ramasa orfana in urma unui accident rutier in care ambii parinti au decedat. Ajunsa intr-un centru de plasament si obligata sa cerseasca pe strazi de catre alti doi orfani, Miruna pastreaza in memorie stralucirea ultimului Craciun petrecut in familie. Calvarul micutei ia sfarsit atunci cand femeia care a primit inima mamei sale prin transplant, se hotaraste sa o infieze.

Din distributie au facut parte: Jennifer Dumitrascu (in rolul Mirunei), Alexandru Tedi Bartan si Tudor Dobrescu (doi orfani), Claudia Florea (mama Mirunei), Valentina Ionescu (mama adoptiva a Mirunei), Matei Stanculescu (chirurgul), Ioana Pavel (asistenta), Valentin Dimulescu (tatal Mirunei), Raul Apostolescu (Mos Craciun).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.