Midnight in Paris e comedie tonica - Woody Allen e in vana din nou - despre marea iluzie ca trecutul e intotdeauna mai bun decat prezentul si ce loc mai bun pentru a intrupa o astfel de metafora decat un oras impregnat cu toate aromele lumilor de altadata, ca Parisul? E o frumoasa pledoarie pentru clipa traita, care s-a incheiat cu aplauze la Cannes.

Cum ar fi sa-i poti intalni intr-un bar sau pe strada, in miez de noapte, pe Dali, Picasso, Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Matisse sau Toulouse-Lautrec, stand la o bere si barfind?

In cel mai fericit caz, ai ramane cu gura cascata, cum a ramas si Gil (Owen Wilson), un scriitor american (aspirant) venit cu logodnica (Rachel McAdams, discret manipulativa) la Paris si plictisit teribil de vizitele in cuplu la muzeu impreuna cu pedantul Paul (Michael Sheen), expert in toate, de la vinuri la pictura. [EXCLUSIV : Banderas, Robert de Niro si Uma Thurman, pe covorul rosu la Cannes]


Citeste mai multe despre debutul Festivalului de la Cannes pe FilmReporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.