In perioada 8-12 mai fa-ti timp pentru tine si relaxeaza-te la intalnirea pe care EUROPAfest ti-a programat-o cu Caffe Festival.

Scapa de cravata si de stresul de peste zi, uita de intalniri si deadline-uri si accepta invitatia la neconventional. Aventureaza-te intr-o lume in care cuvintele se preschimba in note de jazz, blues si pop, protagonistii sunt artisti de talie internationala, iar spatiul in care acestia isi vor masura fortele este unul complet lipsit de rigiditate: un scurt concediu muzical in acorduri primavaratice.

  • In cadrul EUROPAfest, un loc aparte il ocupa Caffe Festival, desfasurat in perioada 8-12 mai la Club Tribute si Club Loft.

Odata ce vei pasi in locatiile care difera complet de salile traditionale de concerte, te vei molipsi de buna dispozitie si pofta de viata, iar ritmurile de jazz, blues si pop iti vor acapara simturile, pentru o terapie de muzica buna. Spatiul neconventional, atmosfera electrizanta, calitatea reprezentatiei, ritmurile inedite ce oscileaza intre relaxant si antrenant si momentele de improvizatie, toate acestea reprezinta colajul muzical ce defineste prin excelenta Caffe Festival.

Editia 2011 reuneste in concerte extraordinare stiluri diferite, o sansa perfecta de a face cunostinta cu muzica de peste hotare si cu reprezentantii ei de marca.

Originara din Salzburg, trupa The Merry Poppins imbina intr-o maniera originala influente balcanice, reggae, de jazz si cabaret intr-un stil urban condimentat. Mai tarziu, trupa Ari Borger Quartet / Brazilia - SUA va invita la trairi noi catre locuri necunoscute ale sufletului. Cvartetul adauga modernului elemente vintage si partiturilor note nescrise, improvizate, de o expresivitate rara, toate prin acorduri de chitara si elemente ritmice de percutie.

Serile care incita la destindere si relaxare vor continua cu motivele etno-rock, clasice si folk si cu influente de muzica contemporana care personalizeaza piesele celor de la Atmasfera, reprezentand Ucraina si Polonia. Creativitatea este cuvantul de ordine in aceasta trupa, intrucat muzica lor nu ramane fidela unui singur stil, iar creatia finala consta in fuziunea sunetelor de vioara, chitara si flaut, fiind revitalizata de inspirate momente de improvizatie.

Citeste si:
EUROPAfest 26 debuteaza pe 9 mai. Zece zile de jazz, blues, pop si...
EUROPAfest 26 debuteaza pe 9...

Castigand marele premiu la Bucharest International Jazz Competition in 2009, trupa Art Voices revine in Romania si te asteapta la Caffe Festival. Muzica lor se defineste ca un ethnic-jazz proaspat care imbratiseaza sunete arhaice puternice, puse intr-o lumina noua.

Tabloul muzical neconventional va fi completat de sound-ul proaspat si experimental al show-rilor sustinute de trupele din New Jazz Generation, concerte si jam-sessions aduse in scena de trupe atat din Europa, cat si de pe alte continente: un dialog muzical antrenant intre public si muzicieni.

Complexitatea emotiilor transmise prin intermediul muzicii, interpretarea distincta pe care o ofera muzicienii in functie de backgroundul cultural si intrepatrunderea stilurilor fac din Caffe Festival cadrul perfect pentru o traire artistica binemeritata la sfarsitul zilei.

Citeste si:
Concerte de muzică clasică, blues, fusion și jaz în cartierele...
Cartierele din Timișoara vor...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.