Starul din Star Trek a vorbit despre decizia sa de a patrona o organizatie care militeaza pentru legalizarea sinuciderii asistate in Marea Britanie.

Intr-un interviu pentru “Sunday Times”, actorul, in varsta de 70 de ani, a declarat ca i se pare corect ca sinuciderea asistata "sa devina un drept".

"Atunci cand imi va veni vremea, mi-ar placea sa am posibilitatea de a alege felul in care voi muri", a declarat Patrick Stewart, potrivit bbc.co.uk.

"Consider ca oricarei persoane care sufera de o boala incurabila ar trebui sa i se permita sa-si aleaga ora la care va muri"
, a adaugat scriitorul britanic Terry Pratchett, in varsta de 62 de ani, diagnosticat cu maladia Alzheimer in 2008.

Sir Patrick Stewart si Terry Pratchett patroneaza organizatia Dignity in Dying”, care militeaza pentru legalizarea sinuciderii asistate pentru bolnavii care sufera de o boala incurabila intr-un stadiu terminal.

Sir Patrick a mai spus ca s-a gandit sa sprijine acest demers in urma cu cinci ani, cand a suferit o operatie pe cord deschis.

  • Dr Death (Doctorul Moarte)

Unul dintre cei mai infocati militanti pentru sinuciderea asistata este Jack Kevorkian - medicul poreclit Dr Death (Doctorul Moarte), in varsta de 81 de ani, care pretinde ca s-a implicat in moartea asistata a 130 de pacienti.

In 1999, Kevorkian a fost inchis pentru ucidere din culpa si a stat dupa gratii opt ani.

  • Anul trecut, Barry Levinson, unul dintre cei mai importanti cineasti americani ai ultimilor 30 de ani, a transpus pe marile ecrane povestea controversatului doctor, in pelicula "You Don't Know Jack".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.