Sharon Stone si Kevin Spacey si-au asumat pe deplin rolul de gazde ale concertului de gala organizat, miercuri, la Londra pentru a celebra cea de-a 80-a aniversare a fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, la eveniment participand numeroase vedete si oameni politici.

Concertul, inclus intr-o serie de actiuni de caritate care vizeaza strangerea sumei de 5 milioane de lire sterline in favoarea copiilor bolnavi de cancer din Rusia si din Marea Britanie, a fost organizat la Royal Albert Hall din Londra, informeaza contactmusic.com.

Actorii americani Sharon Stone si Kevin Spacey au fost gazdele evenimentului, iar printre invitati s-au aflat numeroase staruri de la Hollywood, precum Arnold Schwarzenegger, Goldie Hawn, Shirley Bassey, Katherine Jenkins, Bryan Ferry si Melanie Chisholm, fosta membra a grupului Spice Girls.

Potrivit bbc.co.uk, trupa germana Scorpions a urcat pe scena si a interpretat piesa "Wind of Change".

La eveniment au participat si cateva personalitati politice de prim rang, precum fostul secretar de stat britanic David Owen, fostul presedinte polonez Lech Walesa si presedintele israelian Shimon Peres.

  • Premiile Gorbaciov: "Oameni care au schimbat lumea"

In cadrul galei de miercuri de la Royal Albert Hall din Londra, au fost anuntati si laureatii premiilor Gorbaciov, aflate la editia inaugurala, decernate unor "oameni care au schimbat lumea".

Astfel, britanicul Timothy Berners-Lee, inventatorul internetului, s-a impus la categoria "Perestroika" (Restructurare), americanul Ted Turner, fondatorul postului CNN, s-a impus la categoria "Glasnost" (Deschidere), iar Evans Wadongo, un tanar din Kenya care, in 2004, la varsta de 18 ani, a inventat un bec special alimentat cu energie solara, s-a impus la categoria "Uskorenie" (Accelerarea dezvoltarii economice).

  • Cum a schimbat Gorbaciov lumea?

Mihail Gorbaciov, laureatul premiului Nobel pentru pace pe anul 1990, una dintre figurile politice emblematice ale secolului al XX-lea, considerat "omul care a schimbat lumea", a implinit 80 de ani pe 2 martie 2011, scrie DailyMail.
Citeste si:
Sharon Stone a anunțat că face parte din echipa de tranziție a lui...
Sharon Stone a anunțat că...

Concertul a fost organizat de asociatia Gorby 80 Ltd, in numele Fundatiei Gorbaciov, o organizatie infiintata de fostul lider sovietic pentru a promova democratia si actiunile umanitare, scrie MEDIAFAX.

Celebru in Occident pentru ca a initiat reformele care au condus la caderea comunismului in Europa, Mihail Gorbaciov are o cota de popularitate foarte scazuta in Rusia, conationalii sai considerandu-l principalul vinovat pentru prabusirea imperiului sovietic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.