Hadouken! a intrat pe lista numelor confirmate in programul celei de-a patra editii BESTFEST.

Originara in Leeds, Marea Britanie, trupa new-rave Hadouken! a fost formata in octombrie 2006 de catre producatorul James Smith, impreuna cu iubita sa, Alice Spooner (sintetizator), Daniel "Pilau" Rice (chitara) si Nick Rice (tobe).

James Smith si Daniel Rice s-au intresectat urmand cursurile aceleiasi insitutii, University of Leeds, unde au pus bazele propriei case de discuri, Surface Noise Records, si au inceput munca pentru primele lor piese. Dupa debutul londonez la Proud Gallery si o serie de concerte in alte cateva orase din Marea Britanie, trupa a devenit cu adevarat cunoscuta in 2007, in momentul in care Mike Skinner de la The Streets difuzeaza single-ul, “That Boy That Girl” pe binecunoscutul post de radio britanic, BBC Radio 1.

Descrisa drept o veritabila „opera de geniu” de editorii revistei britanice NME in clasamentul careia ocupa prima pozitie, piesa era inclusa pe primul material lansat de Hadouken!, un adevarat fenoment pe internet: un vinil, in editie limitata, ce includea alaturi de "That Boy That Girl" si piesa "Tuning In".

Stilul muzical al trupei, new – rave cu numeroase influente, a fost elaborat de-a lungul timpului, ajungand astazi sa includa elemente techno si sample-uri din jocuri video.

Dupa 2 albume de succes, Music for an Accelerated Culture (2008) si For the Masses (2010), premiul pentru “Best Electronic Artist/DJ” obtinut in cadrul BT Digital Music Awards 2008 si o serie de show-uri live explozive in cadrul celor mai cunoscute festivaluri din lume, vara aceasta Hadouken! va concerta si in Romania, la B’ESTFEST pe data de 3 iulie, in ultima zi de festival.

Cea de-a patra editie B’ESTFEST va avea loc in perioada 1-3 iulie intr-un spatiu verde din nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari.

Noi confirmari la B'ESTFEST

Primavara vine cu promotii la B’ESTFEST 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.