Marius Moga a ajuns un compozitor complet. Se afla la dispozitia cantaretelor valoroase (in lei, nu in voce), face coloana sonora pentru o telenovela si mai nou este producator muzical la o piesa de teatru. Nu-i deloc rau pentru Micutul Hozart! Luni seara, "Hora iubirii", de Arthur Schnitzler, a fost adapostita de Green Hours. Actori: Doina Sandru, Sidonia Ganea, Rares Traian Pirlog. Regizor: Dimitrii Bogomaz. Producator muzical: Marius Moga. Coregraf: Cornelius Pasat (asa cum apare in buletin "taticul" baietilor Flamingo).

EMOTII NEPRODUCTIVE

Ora 20:00. O femeie de serviciu dadea de zor lustru scenei, cu un mop anemic. Peste cateva minute avea sa inceapa "Hora iubirii". "Sa va inchideti telefoanele si n-aveti voie sa fumati!", ii anunta un chelner pe spectatorii de teatru de la mesele pline cu sticle de bere. "Cat trebuie sa suferim de abstinenta?", il intreaba zambind un mesean. "Ah, vreti sa stiti cat dureaza piesa? O ora si jumatate", ii da imediat replica chelnerul. Se pricepea ca doar nu degeaba servise pe langa scena atatea luni...

Lumina puse geana dupa geana si se facu noapte. In arena intra actorii. Doua femei si un barbat. Destui pentru a incinge "Hora iubirii". Scena mica si cocheta, regia, coregrafia si muzica au format un intreg fara defecte. Pacat ca au existat si actori. Emotiile sau faptul ca se aflau la a doua avanpremiera i-au facut sa fie actori de... carpa! Costumele (lucioase si cu paiete pentru a lumina bezna de pe scena) au fost confectionate de doua tinere creatoare, Adelina Ivan si Antonela Badita.

PASAJE DIN TELENOVELA

Dar sa revenim la regia lui Dimitrii. Desi este actor de opt ani si regizor incepand cu "hora" lui Arthur Schnitzler, a reusit sa puna opera in scena intr-un mod profesionist si original. A studiat fiecare detaliu in parte, lucru care s-a putut observa foarte bine chiar daca era intuneric bezna in subsolul Green Hours. Trecerea timpului a fost machiata perfect de proaspatul regizor.

Iar Marius Moga a imbracat foarte bine imbatranirea cu muzica sa. De fapt, cateva pasaje muzicale din "Hora iubirii" se regasesc si in coloana sonora a telenovelei "Secretul Mariei". "Am stat langa el cand a compus muzica pentru piesa mea. Apoi a luat cateva pasaje si le-a introdus in telenovela", imi spune regizorul, sufland usurat ca se terminase hora.

Cat de practic este Micul Hozart! In urma cu doar cateva zile va spuneam ca Moga a realizat o mare parte din coloana sonora pentru "Secretul Mariei" inspirandu-se (99%) din jocurile de calculator (in special din Battle Field 2), iar acum aflam ca muzica din telenovela este adaptata dupa o piesa de teatru. Cata inspiratie!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.