Ioan Isaiu, un barbat care stie sa profite de „Secretul Mariei”

Intors in Romania dupa cinci ani petrecuti in strainatate, actorul Ioan Isaiu, acum personajul Octavian Barbulescu din "Secretul Mariei", adora aventura, gateste pentru prieteni si poarta verigheta, desi nu este casatorit. A absolvit Institutul de Teatru si Film din Cluj Napoca, a jucat in multe piese, printre care "Visul unei nopti de vara" sau "Trainspotting", iar telenovela al carei protagonist este aduce audiente mari postului Antena 1.

EVZ: Cum a fost experienta "exilului"?

Ioan Isaiu: Am plecat din Romania in 2000, si nu pentru ca as fi dus-o rau aici. Mi-am dat seama insa ca trebuia sa traiesc experienta asta atunci, sau n-as mai fi trait-o niciodata. N-a fost o hotarare luata in pripa, m-am gandit la asta un an intreg, atat cat am asteptat viza pentru Noua Zeelanda.

Ce-ai facut cinci ani acolo?

Am fost nevoit sa-mi castig painea, asa ca un an am fost barman, si inca unul foarte bun. Dupa care am ajuns manager de bar. Apoi am infiintat o companie de impresariat artistic in Singapore si am avut spectacole, unele chiar cu artisti romani, printre care Sistem si Amadeus. Am vizitat aproape toate tarile din Asia, am predat teatru.

Dar o iubita? Cand ai plecat din Romania aveai o relatie?

Nu, poate de asta mi-a fost mai usor sa plec, pentru ca nu aveam pe nimeni. Acolo insa am avut o relatie de doi ani, cu o chinezoaica.

Cum ai ajuns Octavian Barbulescu din "Secretul Mariei"?

Am revenit in tara, printre altele, si pentru ca in Asia nu am jucat deloc si imi era dor de asta. Aveam un proiect cu actorul Claudiu Bleont, dar intre timp am participat si la cateva castinguri. La cel pentru "Secretul Mariei" am ajuns intamplator. Voiam sa plec la mare, dar m-a sunat un prieten si mi-a zis de casting. Am fost, iar peste trei zile mi-au spus ca am obtinut rolul. Am avut apoi cateva intalniri cu Valeriu Lazarov, pentru ca el a avut cuvantul final.

De ce ai ales teatrul?

In armata l-am cunoscut pe George Ivascu. El era sergent, o chestie micuta, care vorbea foarte tare, insa ne-am imprietenit. Cand am vazut ca a intrat la Teatru abia dupa patru incercari,
m-am ambitionat, am dat admitere si am reusit de prima data. Parintii mei ar fi vrut sa urmez o facultate tehnica, mai ales tata. S-a bucurat insa ca am intrat si chiar se lauda cu asta prietenilor lui. Din pacate, n-a apucat sa ma vada pe scena. A murit cand eu eram anul intai.

Multi actori considera ca ar face un compromis daca ar juca intr-o telenovela.

Dar foarte multi actori joaca deja in telenovele. In ceea ce ma priveste, eu sunt avid sa joc, asta imi doresc, pentru ca mi-a lipsit. In plus, nu consider "Secretul Mariei" telenovela, ci un serial de televiziune.

Totusi, urmeaza reteta "clasica", se bazeaza pe o idee a lui Gabriel Corrado, se lucreaza cu o echipa de argentinieni. S-a spus ca tema gemenelor e perimata si ca singurul atu al acestei productii esti, de fapt, tu, un actor foarte bun.

Eu nu pot decat sa le multumesc celor care au spus acest lucru, dar toti actorii sunt foarte buni.

Reactiile publicului, in special cele ale femeilor, te vizeaza pe tine. Cum te simti in postura de "Jose Armando"?

Cand am venit in Romania, m-am uitat destul de mult la televizor, sa vad ce vedete au reusit sa se mentina, ce vedete noi au aparut intre timp. Au fost putini cei care au ramas. Nu vreau sa fiu una din acele vedete de moment, create artificial. Imi doresc ca oamenii sa ma aprecieze in primul rand pentru talentul meu.

Observ o verigheta. Admiratoarele n-au nicio sansa?

E verigheta din serial. Si eu, si Anemona le uitam des acasa, fapt pentru care am intarziat de cateva ori la la filmari, asa ca am hotarat sa le purtam tot timpul. Spre deosebire de personajul pe care-l joc, eu nu sunt insurat, nu am fost si nici nu am trait experienta paternitatii. Nu am o iubita in acest moment, pentru ca ma concentrez pe cariera si nu am timp sa-mi caut. Desi imi doresc o relatie, nu fac nimic special pentru asta. Nu sunt genul de barbat caruia sa i se puna "pata" pe cineva, care sa fie insistent. Eu cred in intalniri. In acele intalniri care iti schimba viata.

Dar pentru ce mai ai timp?

Pentru prietenii mei. Iesim in oras sau vin ei la mine. Imi place foarte mult sa gatesc pentru ei. Mi-am adus din Asia tot felul de condimente si de vase speciale. Si dorm de cate ori "prind" un pat si o plapuma.

"Secretul Mariei" se difuzeaza in unele zile cam pe acelasi interval orar cu meciurile din Champions League, ceea ce va crea, probabil, dispute in unele familii. Tu ce ai alege intre o telenovela si un meci?

Sincer, as citi o carte.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.