Regizorul premiat la Cannes si la Oscar pentru filmul No Mans Land, Danis Tanovic, deschide cea de-a 7-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti (BUCHAREST IFF), care va avea loc intre 11 si 17 aprilie.

Regizorul bosniac va fi prezent la gala de deschidere cu cel mai recent film al sau, Cirkus Columbia, care a avut premiera in sectiunea Giornate degli autori a Festivalului de la Venetia 2010.

Drama unui barbat care se intoarce in orasul natal la putin timp dupa destramarea Iugoslaviei si inainte de a incepe razboiul a fost propunerea Bosniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain. Protagonistii sunt Miki Manojlovic si Mira Furlan.

Potrivit FilmReporter.ro, in 2001, Danis Tanovic a debutat in forta, dupa ce devenise cunoscut, mai ales printre documentaristi, pentru imaginile din razboiul bosniac filmate timp de aproape doi ani. No Man’s Land a obtinut premiul pentru scenariu la Cannes si Oscarul pentru Cel mai bun film strain.

Nu mai putin de 42 de premii internationale a adunat pelicula sa despre trei soldati, doi bosnieci si unul sarb, prinsi intre liniile de razboi si incercand sa supravietuiasca. A regizat apoi L’Enfer (cu Emmanuelle Béart, pe un scenariu de Krzysztof Kieslowski) si Triage (cu Paz Vega si Colin Farrell).

  • Proiectiile vor avea loc in trei sali: Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din incinta Muzeului Taranului Roman (MTR) si Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.