Expozitia "O femeie, o voce si o legenda", ce prezinta costume de scena, rochii si bijuterii care au apartinut cantaretei de opera Maria Callas, va putea fi vizitata de publicul larg incepand de miercuri, la New York,

Organizata de Institutul cultural italian in colaborare cu Consulatul general al Greciei si cu Fundatia Stavros Niarchos, expozitia permite vizitatorilor sa vada o parte importanta a colectiei create de presedintele Asociatiei Maria Callas, Bruno Tosi, relateaza MEDIAFAX.

Pot fi admirate costume de scena celebre, precum rochia purtata de cantareata supranumita "La Divina" in opera "Tosca", pusa in scena de Franco Zeffirelli in 1965, sau alte doua costume purtate de Violetta, eroina din "La Traviata", interpretata de Maria Callas la New York in 1956 si in 1958.

Toate costumele dateaza de dupa anul 1953 sau au fost retusate, dupa ce artista, care cantarea la un moment dat 108 kilograme, a slabit 40 de kilograme, la insistentele regizorului de film si de teatru Luchino Visconti.

"Avea o inaltime de 1,73 metri si o talie de 58 de centimetri", a declarat Bruno Tosi. "Iar in 1956 a fost inclusa in topul 10 al celor mai elegante femei din lume".

Printre celelalte obiecte expuse se afla o camasa si o fusta neagra create de Yves Saint-Laurent, pe care Maria Callas le purta adeseori in perioada in care era directoarea prestigioasei Julliard School din New York, in perioada 1971 - 1972, dar si coliere din cupru aurit, al caror design a fost realizat de Pier Paolo Pasolini, cu care a turnat "Medeea", singurul ei film.

  • De la moartea divei, in septembrie 1977, la varsta de 53 de ani, Bruno Tosi a cumparat la licitatie sau de la diversi particulari peste 60 de costume de scena ale legendarei soprane, peste 70 de scrisori, mii de fotografii si articole scrise despre ea si diverse inregistrari.

Bruno Tosi a precizat cu aceasta ocazie ca intreaga colectie va fi donata orasului Venetia, care va inaugura in 2012 un muzeu dedicat celebrei cantarete.

  • Maria Callas, care s-a nascut la New York, in 1923, a fost una dintre cele mai celebre soprane ale lumii. Ea a murit la varsta de 53 de ani, la Paris, dupa ce a trait retrasa in ultimii ani de viata.

Citeste si:
Meryl Streep o va interpreta pe Maria Callas intr-un lungmetraj TV
Meryl Streep o va interpreta...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.