Aproximativ 37,6 milioane de americani au vizionat gala premiilor Oscar, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, audienta inregistrata de postul ABC, care a transmis ceremonia, fiind in scadere cu 10% fata de anul trecut,

Aceasta a fost una dintre cele mai mici audiente inregistrate de emisiune in ultimii 10 ani, scrie MEDIAFAX.

Anul trecut, cand superproductia "Avatar" a facut parte dintre filmele nominalizate, ceremonia a fost vizionata de 41,7 milioane de telespectatori.

Incercarea organizatorilor galei de a atrage o audienta mai tanara s-a dovedit a avea succes, 95% dintre spectatorii de anul trecut cu varste cuprinse intre 18 si 34 alegand sa ramana in fata televizoarelor duminica seara, potrivit datelor publicate de Nielsen.

Totusi, gala in timpul careia filmul "The King's Speech" a fost recompensat cu patru premii Oscar, a fost cea mai vizionata emisiune a serii, inregistrand o audienta dubla fata de alte retele TV la un loc.


De asemenea, defilarea de pe covorul rosu a atras cea mai mare audienta din 2007 pana in prezent.

Gala de anul acesta a avut o audienta mai mare decat in 2009 (36,3 milioane) si 2008 (32 de milioane), dar a fost a patra cea mai mica din 2002, cand "A Beautiful Mind"a luat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

O noua orientare a organizatorilor a constituit-o alegerea in rolul de gazde a doi actori tineri - Anne Hathaway, in varsta de 28 de ani, si James Franco, in varsta de 32 de ani.

  • Totusi, primele comentarii aparute duminica seara nu erau flatante pentru acest duo.

Roger Ebert, unul dintre cei mai respectati critici din SUA, a calificat gala ca fiind "dureros de trista, lenta si anosta". El a deplans lipsa de legatura emotionala dintre cei doi artisti, concluzionand: "Este cea mai proasta ceremonie a Oscarurilor la care am asistat".

Publicatia The Hollywood Reporter a scris ca ceremonia "poate fi considerata una dintre cele mai proaste din istoria galelor Oscar televizate", New York Times este de parere ca "efortul intens de a ajunge la spectatorii tineri a fost groaznic de dureros", Boston Herald a remarcat cu raceala ca "referirile la internet, aplicatii si Facebook nu au facut din gala una in tendinte sau amuzanta".

Citeste si:
Radio ZU crește în audiențe. 2 milioane de români ascultă zilnic ZU
Radio ZU crește în audiențe....

Publicatia Time a scris ca experimentul utilizarii unor actori in locul unor artisti de comedie traditionali a fost un esec.

Entertainment Weekly a scris, totusi, ca Hathaway si Franco au fost "niste gazde minunate", amuzante, relaxante si inteligente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.