Intr-o tara obsedata de frumusete, Eva Ekvall, fosta Miss Venezuela, este vedeta unei carti cu fotografii "deloc frumoase", potrivit propriilor cuvinte.

Eva Ekvall a acceptat provocarea fotografului Roberto Mata si a realizat cartea "Fuera de Foco" (Out of Focus), care prezinta imagini socante cu ea din timpul luptei cu cancerul la san - opt luni de chin cu chimioterapie, radiatii si mastectomie, relateaza The Guardian.

“Imaginile au fost foarte socante deoarece nimeni nu ma vazuse asa. Nimeni nu m-a vazut cheala, fara machiaj”, a declarat Ekvall, acum recuperata.


Sursa foto: guardian.co.uk

Ekvall, finalista a Miss Universe, a fost diagnosticata cu cancer in februarie anul trecut si a terminat tratamentul in octombrie. Aceasta a povestit ca a descoperit un nodul la san de mai multa vreme, insa a crezut ca nu este nimic grav si poate a aparut pentru ca era gravida.

“Am fost foarte furioasa cand am fost diagnosticata cu cancer la san pentru ca ar fi trebuit sa stiu si sa ma duc la doctor mai devreme. Matusa mea a avut cancer la san, iar bunica mea a murit de cancer la san … iar eu am lasat timpul sa treaca”.

Incoronata Miss Venezuela in 2000, Ekvall spune ca, femeile din Venezuela se inghesuie sa se dea cu cosmetice, dar au nevoie de incurajare pentru a face o mamografie.



“Exista un urias tabu legat de cancerul la san. Dar in aceasta tara in care fetele isi ajusteaza sanii in fiecare zi nu inteleg cum cancerul la san poate fi o problema cand toata lumea isi arata sanii”,
a declarat aceasta.

In doua luni, cartea sa a ajuns un bestseller si a atras atentia mass-media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.