Actorul britanic Michael Caine a fost numit de guvernul francez Comandor al Ordinului Artelor si Literelor, in cadrul unei ceremonii ce a fost organizata, joi, la Paris.

Ceremonia a avut loc la Palais Royal, in apropiere de Muzeul Luvru din Paris, iar actorul britanic a fost insotit la acest eveniment de sotia sa de origine indiana, Shakira, relateaza MEDIAFAX.

In timpul discursului de acceptare a acestei distinctii, starul britanic in varsta de 77 de ani, a spus ca multumeste Frantei pentru ca i-a acordat Legiunea de Onoare, insa, de fapt, decoratia primita -cea de Comandor al Ordinului Artelor si Literelor - are un rang inferior.

Totodata, Michael Caine s-a referit, in gluma, la doi actori celebri - Sean Connery si Gregory Peck. Ambii au primit Legiunea de Onoare - cea mai inalta distinctie civila din Franta, iar Michael Caine a sugerat, in gluma, faptul ca cei doi actori au primit acea decoratie deoarece au avut neveste frantuzoaice.

In timp ce era decorat de Frederic Mitterand, ministrul francez al Culturii, actorul britanic a declarat: "Intotdeauna am crezut ca trebuie sa ai o sotie frantuzoaica pentru a primi Legiunea de Onoare, insa se pare ca m-am inselat". Ulterior, actorul a spus: "Cineva mi-a spus ca aceasta era Legiunea de Onoare".

  • In realitate, Michael Caine a primit medalia de Comandor al Ordinului Artelor si Literelor, o distinctie de un rang inferior Legiunii de Onoare, care se acorda personalitatilor care au contribuit la imbogatirea patrimoniului cultural al Frantei.

In ciuda gafei comise, Michael Caine a tinut un discurs emotionant, in care a tinut sa elogieze meritele Frantei: "Intotdeauna am iubit aceasta tara, preparatele ei culinare, oamenii de aici".

Dovedind ca stapaneste foarte bine limba franceza, Michael Caine a adaugat: "Nu stiam daca francezii ma apreciaza si credeam ca admiratia noastra e valabila intr-un singur sens. Insa acum, dupa ce am primit acest premiu, stiu cu siguranta ca si ei ma iubesc pe mine".

  • Nascut in 1933, Michael Caine a crescut in periferiile Londrei, fiind fiul unei menajere si al unui hamal, indragostindu-se de Hollywood dupa ce a vazut un film western.

A inceput sa fie distribuit in filme inca din anul 1950, dar abia in 1964 a devenit cunoscut, odata cu succesul inregistrat de "Zoulou", un film clasic de aventuri. In anul urmator a interpretat rolul unui spion in filmul "The Ipcress File", iar in 1966 a triumfat in "Alfie", care i-a adus prima din cele sase nominalizari la premiile Oscar.

De atunci, Michael Caine a putut fi vazut pe afisul a zeci de filme, incepand cu rolul hotului flegmatic din "Jaf in stil italian" (1969) si terminand cu rolul majordomului personajului Bruce Wayne, in cele mai recente doua filme din seria "Batman".

Citeste si:
Cupluri celebre care demonstreaza ca dragostea adevarata poate dura
Top 10 cupluri celebre care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.