Ultima moda in materie de prezentari ale colectiilor pentru toamna-iarna 2005-2006 este sa-ti aduci manechinele si creatiile la Clubul Imperial, recent inaugurat cu surle si trambite.

Dupa Catalin Botezatu, Irina Schrotter a fost cea care a adunat in locul cu pricina un public ales, dornic sa ,toace" live tendintele modei. Irina Schrotter nu a fost prezenta la parada sa de moda, de la Imperial. Asta, desi jurnalistii abia asteptau sa o prinda pentru declaratii legate de o poveste urata petrecuta in dulcele targ al Iasiului, orasul natal al creatoarei, si care s-a lasat cu un proces intens mediatizat. In urma cu 8 ani cand a fost intentat si, din nou, acum. Istoria cu iz de telenovela are ca punct de plecare relatia de afaceri, carcotasii sustin ca si de amor, pe care Irina Schrotter a avut-o cu cetateanul libanez Atef El Moussaoui. Acesta o acuza ca, in urma cu zece ani, ar fi luat de la el cateva mii de perechi de pantofi pentru a le vinde pe litoral si in Capitala si ca niciodata el nu ar mai fi primit vreun leu pe marfa incredintata. Libanezul, de profesie medic, sustine ca prejudiciul se ridica la 180.000 de dolari.

Pusa in tema cu redeschiderea dosarului dupa atata timp, Irina Schrotter nu s-a mirat. "Stiu ca vrea sa ma discrediteze, mai ales ca nu este la prima actiune de acest fel. Tot el a dat presei de scandal niste poze cu o fata care isi dadea jos sutienul, sustinand ca acea fata sunt eu. De fapt, era vorba despre o aspiranta la statutul de manechin al agentiei MRA, care figura in baza de date a firmei si pe care Liviu Ionescu, directorul acesteia, a identificat-o imediat", a declarat Irina. Creatoarea a dat in judecata ziarul si a castigat procesul. Iar istoria acestei hartuiri ne-a relatat-o cu detasare, mai ales ca ii este inca vie in minte ziua in care a avut prima data de-a face cu aceasta poveste, acum 8 ani, si cand, constatandu-se din actele firmei sale ca libanezul ii este ei dator si nu invers, procuroarea,aceeasi care o citase in 12 ore pentru ca devenise sensibila la vaicarelile libanezului, a dispus neinceperea urmaririi penale. Dupa care dosarul a disparut. Intentia de a redeschide dosarul cu nr. 1857/1997 a fost anuntata de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi inca de anul trecut cand, pe o lista de procese ,cu restante" a fost gasit si acesta.

Prim-procurorul Gheorghe Spaiuc a dispus atunci refacerea dosarului si, ulterior, reluarea procesului. Procurorii vor incerca sa stabileasca daca faptele denuntate de Atef El Moussaoui sunt reale si constituie intr-adevar o infractiune. Pe de alta parte, nici libanezul nu le este strain acestora, el avand dosarul ,patat" cu o condamnare la doi ani cu suspendare pentru inselaciune, in anul 1998. Ca administrator al unei firme, medicul a cerut mai multor persoane sume foarte mari de bani, in schimbul unor servicii cum ar fi obtinerea unor vize sau burse in strainatate. Satula de sicanele la care este supusa de peste opt ani, Irina Schrotter ne-a declarat ca intentioneaza sa-l dea in judecata pe cetateanul libanez pentru denunt calomnios.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.