Grupul rock Noir Desir s-a destramat, a declarat Denis Barthe, tobosarul acestei trupe franceze, in cadrul unei conferinte de presa organizata, marti, la Paris, la o zi dupa ce chitaristul Serge Teyssot-Gay a anuntat ca a parasit trupa, informeaza AFP.

"Noir Desir s-a desfiintat", a declarat Denis Barthe, precizand ca vorbeste si in numele celorlalti doi membri ai trupei, solistul Bertrand Cantat si basistul Jean-Paul Roy.

"Nu vom mentine Noir Desir in regim de respiratie artificiala din numeroase motive", a adaugat Denis Barthe, incurajandu-si fanii cu urmatorul mesaj: "Nu este sfarsitul lumii".

Luni, chitaristul Serge Teyssot-Gay a anuntat printr-un scurt comunicat de presa ca a luat decizia de a parasi grupul, evocand numeroasele sale dezacorduri cu Bertrand Cantat, dar si un anumit "sentiment de indecenta" in ceea ce priveste situatia trupei, transmite MEDIAFAX.

Noir Desir, devenit un nume de referinta in rockul francez, cu sase albume de studio si concerte intrate in legenda gratie energiei debordante manifestata pe scena, a intrat intr-o perioada de inactivitate, dupa asasinarea actritei Marie Trintignant in 2003, pentru care iubitul acesteia, Bertrand Cantat, a fost condamnat la o pedeapsa de opt ani de inchisoare.

Grupul francez si-a reluat repetitiile dupa eliberarea conditionata a solistului francez, in 2007, insa nu a mai lansat niciun album de studio dupa materialul discografic "Des visages, des figures", aparut in anul 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.