Casa futurista in forma de cochilie utilizata de Woody Allen in comedia sa de science-fiction "Woody si robotii" a fost vanduta prin licitatie dupa ce fusese confiscata de creditorii proprietarului sau.

"Sculptured House /Casa Sculptata", construita de arhitectul american Charles Deaton pe o colina la vest de Denver, statul american Colorado, a fost vanduta pentru aproape 1,53 milion de dolari unui promotor imobiliar, scrie AGERPRES.

Ea fusese achizitionata pe credit in 2006 cu 3,43 de milioane de dolari de un om de afaceri din regiune, Michael Dunahay, fiind confiscata in luna iunie pentru neachitarea datoriei.

Construita in 1963, casa cu o suprafata de peste 700 m.p., in forma unei scoici intredeschise, apare in comedia lui Woody Allen "Sleeper", 1973.

Acest film unic in filmografia cineastului aducea in scena un clarinetist criogenizat /interpretat de Woody Allen/ care se trezea dupa 200 de ani intr-un regim totalitar. Partenera sa in film a fost Diane Keaton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.