Formatia bucuresteana electro-pop YellLow va deschide concertul britanicilor We Have Band, vineri, 5 noiembrie, in Club Control.

Evenimentul, organizat de OneDay Live, isi propune sa readuca la Bucuresti una din cele mai populare trupe londoneze din noul val, aflata in plin turneu de promovare a albumului de debut.

Compusa din Bogdan Diaconeasa (bass looping), Didi Dudaievici (voce si versuri) si Andi Petreanu (keyboard, samples & FX), trupa YellLow s-a infiintat la inceputul acestui an, la Bucuresti, numele exprimand fuziunea termenilor "yell" (digital, acuratete) si "low" ( bass, down tempo).

YellLow sustine sunetul luminos, optimist, vibrant, dinamic si fericit al culorii pe care o reprezinta. Creatiile lor se situeaza in aria muzicii electronice si includ fuziuni stilistice ce variaza de la groove-uri hip-hop pana la pop si alternativ, iar printre influentele declarate ale trupei se numara Squarepusher, Stu Hamm, Pantera, Goldfrapp, Hooverphonic, ImogenHeap, Massive Attack si Roisin Murphy.

Primul release al formatiei, Naive, s-a clasat pe locul 2 in TopShow Radio Guerrilla si a atras atentia catorva producatori si remixeri. In prezent, Yelllow planuiesc realizarea unui album.

  • Dupa succesul show-ului de anul trecut, britanicii We Have Band revin in Romania in plin in turneu de promovare a albumului de debut – WHB (Naïve, 2010), concertul de la Bucuresti fiind precedat de o serie de evenimente live in intreaga Europa, printre care un turneu sold out in deschidere la Two Door Cinema Club.

Trupa este compusa din Darren Bancroft (vocal, tobe, percutie, sampler), Thomas WP (vocal, chitara, bas, mixaj) si Dede WP (vocal, percutie, sampler). Cei trei britanici canta un amestec de electro-funk/pop/rock, dark dance intr-un stil inovator. Influentele declarate vin de la ESG, Animal Collective, The Rapture, Joy Division si Talking Heads.

Pe 5 Noiembrie, in Club Control, We Have Band aduc noul sound al scenei londoneze la Bucuresti. Biletele, in valoare de 35 de lei, vor fi disponibile in ziua evenimentului, la intrarea in club. Biletele cumparate pentru concertul din aprilie nu mai sunt valabile, acestea putand fi returnate la punctele de achizitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.