Cea de-a cincea editie a festivalului SoNoRo are gust de ciocolata. Ciocolata SoNoRo, semnata de Peter Mees.
Editia de anul acesta a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se va desfasura la Bucuresti, Iasi si Cluj, intre 31 octombrie si 14 noiembrie si va avea gust de ciocolata belgiana.

Peter Mees, maestrul ciocolatier belgian, creeaza special pentru festivalul SoNoRo pralinele cu acelasi nume. Metoda artistului ciocolatier este la fel de spectaculoasa precum gustul deliciilor pe care le realizeaza. Procesul prin care bomboanele sunt concepute este inspirat de acordurile lui César Franck, Robert Schumann, Antonín DvoÅ™ák si Astor Piazzolla. Prin bomboanele de ciocolata marca SoNoRo, festivalul continua traditia cu care si-a obisnuit spectatorii, de a crea un produs special pentru iubitorii festivalului.

Daca in primele editii au fost CD-urile Songs and Dances of Life si The Seasons, la editia a treia a fost albumul de fotografie Imagining Music si anul trecut vinul SoNoRo, acum organizatorii incanta publicul cu ciocolata SoNoRo. In 2010 SoNoRo mai aduce, pe langa ciocolata, masti si fotografii, o piesa in prima auditie si un film documentar. Acestea sunt celelalte doua surprize pregatite pentru anul acesta.

Dedicata special Festivalului SoNoRo, piesa compozitorului Dan Dediu, Pirouettes pierrotiennes, va putea fi ascultata in prima auditie in cadrul concertului ce va avea loc la Ateneul Roman, pe data de 6 noiembrie.

In regia lui Krzysztof DziÄ™cioÅ‚owski (Polonia, 2010), filmul documentar Chopin Reloaded va fi vizionat in premiera, prin intermediul parteneriatului cu TIFF – Festivalul International de Film Transilvania. Chopin Reloaded este conceput ca un documentar, a carui naratoare, Marita, este o tanara, experta in Chopin si cantareata de jazz. Filmul prezinta o perspectiva interculturala asupra renumitului compozitor, pentru a dezvalui atractia universala pe care o exercita muzica acestuia asupra unor persoane din medii extrem de diferite.

Concertele din cadrul festivalului vor avea loc la Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar National, Palatul Bragadiru, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, ARCUB si Muzeul George Enescu (Bucuresti), Biblioteca Mihai Eminescu (Iasi), Biserica Reformata Calvina, Universitatea Babes Bolyai, Turnul Croitorilor si Club Diesel (Cluj).

Citeste si:
Ciocolata belgiana va deveni marca inregistrata
Ciocolata belgiana va deveni...

Biletele si abonamentele sunt disponibile prin reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas - si online pe www.eventim.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.