In perioada 7 -13 mai 2011, reprezentantii noii generatii de jazz se intalnesc la Bucharest International Jazz Competition, singurul concurs international de jazz din Romania.
Evenimentul aduce in fata publicului autohton proiecte inedite ale celor mai bune centre de jazz din lume. Fiecare editie a reunit muzicieni din peste 20 tari, din toate colturile Europei si SUA, “crème de la crème” sau in plina ascensiune profesionala, care prezinta publicului romanesc noile tendinte in jazz.

Bucharest International Jazz Competition, organizat de jmEvents, isi propune sa contribuie la recunoasterea noilor valori ale jazz-ului romanesc si international. Imbinand concertele cu jam sessions si workshopuri, competitia inseamna muzica intensa, creatie si public entuziast.

„De-a lungul celor patru editii de Bucharest International Jazz Competition, serile de concurs s-au dovedit de fiecare data o adevarata experienta, atat pentru cei de pe scena, cat si pentru public. Forta pozitiva pe care o generaza jazz-ul si proiectele trupelor au tinut salile pline de fiecare data, in conditiile in care acest gen muzical vinde inca putin la noi.” spune Luigi Gageos, directorul evenimentului.

Evenimentul si-a castigat inca de la inceput aprecierea specialistilor. Wayne Brown, presedintele juriului ultimelor 2 editii declara: “M-am indragostit de spiritul evenimentului, la Bucuresti ca si la Londra ma simt acasa”. Incepand cu 2011, cunoscutul pianist britanic a acceptat sa devina director artistic al evenimentului.

A cincea editie a Bucharest International Jazz Competition se desfasoara intre 7 si 13 mai 2011. Muzicienii - trupe si vocalisti cu varsta pana la 35 ani, isi vor disputa premiile de 7.000 Euro – Marele Premiu, precum si distinctiile de „cea mai buna trupa” si “cel mai bun vocalist”.

Bucharest International Jazz Competition are si un rol educativ. Pe de o parte pentru tinerii muzicieni de jazz acesta inseamna un spirit nou, o sursa de inspiratie. In acest sens Maria Raducanu, membru al juriului, afirma: “A fost o frumoasa surpriza sa ascult proiecte de jazz extraordinare. Am avut frustrarea de a nu fi vazut printre concurenti prea multi romani care debuteaza acum in jazz, sau macar ocupand un loc in sala si fiind astfel prezenti la ce se intampla cu adevarat valoros si promitator in aceasta lume a jazz-ului”. Pe de alta parte, evenimentul ofera studentilor un spatiu pentru muzica buna, facilitand intrarea libera la concerte.

Citeste si:
EUROPAfest 25 lanseaza Bucharest International Jazz Competition 2018
EUROPAfest 25 lanseaza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.