Serialele tv care au ca subiect principal medicina ar putea sa va faca mai mult rau decat bine.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Rhode Island au descoperit ca desi serialele precum Dr. House, ER sau Anatomia lui Grey, care se concentreaza de multe ori asupra unor boli rare, au crescut interesul oamenilor pentru propria sanatate, persoanele care se uita in mod regulat la astfel de seriale cred ca ar putea si ei sa sufere de boli rare si foarte grave, scrie DailyMail.

Profesorul Yinjiao Ye, coordonatorul studiului, sustine ca mult timp petrecut in fata televizorului impiedica oamenii sa fie multumiti de viata pe care o au.

Studiul aceasta vine in urma altor cercetari recent, potrivit carora privitul la televizor creste nefericirea unei persoane, pentru ca o face mai materialista si o determina sa supraestimeze averile altora, comparativ cu a lui.

Studiul, publicata in revista Mass Communication and Society, a fost realizata pe un esantion de 274 de studenti de la Colegiul de Comunicare de la Universitatea din Alabama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.