Masurile de securitate pentru printul Harry au fost dublate, pe fondul temerilor ca ar putea fi principala tinta a unui nou val de atentate teroriste ale islamistilor si disidentilor irlandezi.

Sase agenti de securitate inarmati ai Serviciilor Aeriene Speciale (SAS) il insotesc pe printul Harry oriunde merge, dupa ce serviciile de securitate au ridicat la Nivelul 2 riscul unui atac asupra familiei regale britanice, scrie News of the World.

De asemenea, au fost consolidate si masurile de securitate pentru Regina Elisabeta a II-a, printul William cat si pentru printul Charles si Camilla, care, sambata, au sosit in India pentru a deschide Jocurile Commonwealth.

Printul Harry, al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, este considerat drept o tinta cu risc ridicat din cauza mobilizarii sale in Afganistan si a stilului sau de viata axat pe distractie.

De obicei, trei ofiteri de protectie ai Scotland Yard il insotesc atunci cand merge la petreceri, dar la sfarsitul saptamanii trecute au fost vazuti sase agenti ai SAS inarmati, care il insoteau pe Harry, in varsta de 26 de ani.


Echipe de teroristi si-ar fi selectat tintele in Europa si sunt pregatite sa atace aeroporturi si atractii turistice, precum Turnul Londrei, Turnul Eiffel si Catedrala Notre Dame din Paris, Turnul TV din Alexanderplatz si Hotelul Adlon de langa Poarta Brandenburg din Berlin.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.