Quentin Tarantino, presedintele juriului Festivalului de Film de la Venetia, este in centrul unui conflict de interese, potrivit presei italiene, care afirma ca renumitul cineast american va influenta decizia juriului in favoarea peliculelor din competitie regizate de prietenii sai,

Presa italiana se "teme" de apropierea presedintelui juriului Mostrei din 2010, cineastul american Quentin Tarantino, de anumite filme aflate in competitia pentru Leul de Aur, scrie MEDIAFAX.

Astfel, regizoarea Sofia Coppola, aflata in cursa cu lungmetrajul "Somewhere", este fosta iubita a lui Tarantino. Un alt concurent considerat "suspect" este japonezul Miike Takashi, cu al sau "13 Assassins", care a prezentat in urma cu trei ani la Venetia un omagiu adus filmelor din categoria "western spaghetti", ce a continut o secventa cu regizorul filmului "Pulp Fiction", nimeni altul decat Quentin Tarantino.

In ceea ce-l priveste pe americanul Monte Hellman, prezent si el in competitia oficiala din acest an, cu lungmetrajul "Road To Nowhere", presa italiana a aflat ca acesta a fost unul dintre producatorii filmului "Reservoir Dogs", regizat de Tarantino.

"Este adevarat, in competitie se afla multe persoane pe care le cunosc destul de bine, insa integritatea mea vorbeste de la sine", a replicat Tarantino intr-un interviu preluat de presa italiana.

  • Cu un buget de 12 milioane de euro - din care suma de sapte milioane de euro este oferita de statul italian - Mostra prezinta in acest an 79 de lungmetraje in premiera mondiala, provenind din 34 de tari diferite.

Regizorul american Quentin Tarantino a fost desemnat presedintele juriului competitiei oficiale, in timp ce regizorul Fatih Akin este presedintele sectiunii Lion of the Future.

Filmul italian "Hai paura del buio", de Massimo Coppola, cu actrita romana Alexandra Pirici in rolul principal, participa la Festivalul International de Film de la Venetia in cadrul Settimana Internazionale della Critica.

Citeste si:
15+ tinute purtate de Cate Blanchett care pun in evidenta feminitatea
Eleganta si stil la nivel...

Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Venetia (1 - 11 septembrie) a debutat miercuri, cu pelicula "Black Swan", un thriller psihologic american in regia lui Darren Aronofsky, cu Natalie Portman si Vincent Cassel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.