Nightwish a cantat, pentru a doua oara, la Bucuresti. Nu se intampla prea des ca o trupa aflata pe val, cu sase albume, DVD-uri si single-uri lansate si premiate peste tot in Europa sa includa Romania pe harta celui mai mare turneu mondial din cei opt ani de cariera. Inceput in iunie 2004, turneul trupei Nightwish strabate 28 de tari, include 150 de concerte si se intinde pana la sfarsitul acestui an.

Show-ul Nightwish este o poveste finlandeza, nascuta in lunga noapte polara, la Kitee. Conceput pentru promovarea albumului "Once", turneul a adus peste un milion de fani din toata lumea la concertele celei mai de succes trupe rock din Finlanda. Si la Bucuresti, vedeta spectacolului a fost Tarja Turunen, liderul vocal al trupei, o cantareata de formatie clasica, cu o voce tulburatoare, a carei linie vocala suprapune stilul gotic peste un rock pronuntat.

Noaptea finlandeza a inceput vineri, la Sala Polivalenta, cu "Dark Chest of Wonders". Formatia a cantat si piese care nu au fost incluse in show-ul din noiembrie anul trecut - "Ever Dream", "The Siren", "Sleeping Sun" -, dar si o piesa din repertoriul Pink Floyd. Fanii din Bulgaria, Croatia, Republica Moldova sau Ucraina s-au alaturat celor romani la reprezentatia live a vedetelor rock finlandeze.

In ziua concertului, in fata Salii Polivalente, zeci de tineri asteptau sa-si intalneasca idolii la sesiunea de autografe. In blugi, cu tricouri negre inscriptionate cu numele si chipul membrilor trupei, inarmati cu afise, cu steagul Finlandei pe umeri, fanii au venit din Timis, Arad, Brasov, Suceava sau Constanta, unii insotiti de parinti, pentru un autograf si o fotografie cu Nightwish.

Finlandezii nu au fost insa prea darnici nici cu autografele, nici cu declaratiile pentru presa. Pentru fanii din tarile vecine, i-am intrebat pe membrii Nightwish de ce au inclus Romania pe harta turneului mondial. "De ce nu?", ne-au raspun ei sec. Tarja Turunen ne-a cucerit cu zambetul ei frumos, dar nu ne-a mai spus, ca in primavara trecuta, ca "Bucurestiul este cel mai frumos oras din lume".

Daca ar fi vazut muntele de cutii si gunoie care trona in imediata vecinatate a intrarii oficiale de la Sala Polivalenta, cu siguranta si-ar mai fi nuantat declaratiile. Cat despre un nou album Nightwish, Tuomas Holopainen, creatorul muzicii si versurilor, ne-a lasat sa intelegem ca, abia dupa turneul mondial, se vor mai gandi la asta. Sigur este ca 2006 va fi un an de pauza pentru trupa.

Printre proiectele Nightwish se numara si o colaborare cu Orchestra Filarmonica din Londra. Stilul trupei Nightwish este definit de Tuomas Holopainen, liderul formatiei, ca "metal-simfonic", iar versurile pieselor schiteaza povestea unor sentimente, trairi, idealuri. "Once" este cel mai bine vandut album al anului 2004, detinand si recordul de premii in clasamentul revistelor de specialitate.

Succesul international i-a adus pe membrii Nightwish pe lista nominalizarilor pentru cea mai buna trupa din lume si cea mai buna aparitie in Metal Hammer Awards 2005. Dupa concertul din Romania, cei cinci finlandezi vor participa la cateva festivaluri din America de Sud. Turneul mondial "Once World Tour 2005" se va incheia la Helsinki.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.