Miron Cozma s-a prezentat ieri in fata instantei inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde s-a judecat recursul formulat de avocatii sai impotriva condamnarii la 10 de detentie pentru mineriada de la Costesti-Stoenesti din ianuarie 1999. Langa "luceafarul huilei" a stat si noua sa purtatoare de cuvant, Elena Crimmer, iubita secreta a fostului miner. Escortat de "mascati", din cauza interdictiei de a intra in Bucuresti si insotit de mai multi reprezentanti ai unor organizatii sindicale din Franta, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a intrat increzator in sala de judecata.

"Daca tot am ajuns aici, incerc sa rezolv si aceasta situatie creata de altii", a spus Cozma inainte sa infrunte judecatorii. in sala, el a cerut magistratilor sa schimbe macar incadrarea juridica, din subminarea puterii de stat in cea mai grava forma de tulburare a linistii publice, care i-ar reduce substantial pedeapsa. "M-am oprit la Cozia si nu am venit in Capitala ca sa pot pune in pericol guvernul sau presedintia. E adevarat ca au existat violente la Costesti, insa nu inteleg de ce trebuie sa fiu eu scos vinovat", s-a aparat Cozma. Magistratii vor face public verdictul final abia peste doua saptamani.

Deocamdata, "luceafarul huilei" nu a facut cerere de ridicare a interdictiei de intrare in Bucuresti si Petrosani. Altfel, Cozma a reamintit jurnalistilor ca e patriot si a promis ca nu va parasi niciodata tara, motiv pentru care isi va face un partid politic. intrebat despre fosta sa iubita, Cozma a replicat sec: "Marinela Nitu e plecata in America, dar o voi suna sa o tin la curent cu desfasurarea procesului".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.