Presedintele Traian Basescu va participa in aceasta seara la licitatia CowParade Bucharest 2005, care va avea loc incepand cu ora 20.00 la sala "Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Bucuresti. Dupa ce au decorat timp de trei luni diferite spatii publice din Capitala, vacutele din fibra de sticla isi vor incheia misiunea in cadrul unei licitatii in scop caritabil. Mioara Mantale, prefectul Municipiului Bucuresti, va scoate la licitatie 18 dintre cele peste 40 de vacute, in prezenta a numeroase personalitati politice, artistice sau din mediul de afaceri. Banii sunt destinati fondurilor "Special Olympics Romania", organizatie care are ca scop reintegrarea sociala a persoanelor cu handicap mintal. Fondurile vor ajuta la organizarea "Jocurilor Prieteniei", la Constanta, in perioada 25 - 26 septembrie, unde vor participa 500 de olimpici speciali din 11 tari europene.

Printre vedetele licitatiei de vacute se numara "Glass Cow" - vaca de sticla - semnata de artistul plastic Ioan Nemtoi, "Vacuta salvatoare" a lui Mihai Stanescu, "Cow Diva" conceputa de Razvan Ciobanu, "European Cowstitution" semnata de Cristi Puiu, "Vaca vacilor" de Alexandru Ghildus sau "MOOlin Rouge" de Doina Levintza. Incepand cu 1 iunie, data inaugurarii expozitiei, Bucurestiul a devenit cel de-al 25-lea oras din lume si prima capitala est-europeana care a gazduit parada vacutelor in marime naturala, amplasate in spatiile publice din Capitala. Cow Parade a debutat in anul 1998, la Zurich, dupa care s-a plimbat prin marile metropole ale lumii - Chicago, Londra, New York, Sydney, Tokyo, Bruxelles, Praga sau Johannesburg.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.