Pe langa vedetele care si-au confirmat prezenta la cea de-a 15-a editie a "Cerbului de Aur", printre care se numara starurile de talie internationala Joe Cocker si Natalie Imbruglia, organizatorii acestui festival de traditie mai arunca in lupta inca doua. Este vorba despre Cosmin Cernat si Ramona Badescu, vedetele de televiziune care vor alcatui cuplul de prezentatori in primele trei seri ale festivalului.

Daca pentru Cosmin Cernat, "Cerbul" nu mai este o noutate, prezenta Ramonei Badescu este o surpriza, mai ales daca tinem cont ca, in ultimii 15 ani, ea facut cariera in Italia. Si totusi, vedeta TVR crede ca pe scena din Piata Sfatului nu vor exista probleme, avand incredere in experienta Ramonei Badescu.

- Cosmine, faci ce faci si te intorci pe scena "Cerbului de Aur". Sa fie vorba de experienta acumulata in ultimii ani sau de faptul ca dai bine pe scena?

- Nu stiu, cred ca ar trebui sa-i intrebi pe organizatori. Este adevarat ca am mai prezentat "Cerbul" de doua ori sau Mamaia, insa nu stiu daca asta ar fi motivul. Imi face placere sa prezint la "Cerbul de Aur", un festival puternic daca ne gandim la numele care au participat in ultimii ani, insa trebuie sa fiu sincer si sa spun ca meseria de prezentator de festival este mult mai grea decat cea de prezentator al unei emisiuni de divertisment.

- De ce?

- Pentru ca informatiile care ajung la noi sunt foarte putine si de cele mai multe ori nu sunt cele mai interesante. De aceea, de fiecare data cand am prezentat manifestari de acest gen, am stat de vorba cu fiecare concurent pentru a afla informatii suplimentare. In plus, daca la o emisiune de divertisment ai in fata camera de filmat, pe scena unui festival ai contact direct cu publicul, fapt care schimba datele problemei, in sensul ca nu ai voie sa faci nici o greseala.

Nu in ultimul rand, atmosfera este cu totul alta, ceea ce te obliga sa fii la cel mai inalt nivel. Cand trebuie sa prezinti vedete ca Joe Cocker, trebuie sa ai un standard ridicat. De aceea, cred ca aceasta meserie inca nu exista in Romania. Daca te uiti la RAI, iti dai seama ca cei care prezinta festivaluri sunt antrenati special pentru acest lucru.

- Ca tot vorbeai de postul italian, iata ca in cele trei seri ale festivalului vei avea un ajutor cu experienta in Italia, Ramona Badescu. Este o surpriza pentru multi, nu-i asa?

- Este adevarat, insa, tinand cont de experienta acumulata in televiziune, cred ca se va descurca fara probleme. Sunt convins ca Ramona e o figura pe care publicul o va agrea. De altfel, Ramona este facuta pentru televiziune si se va ancora bine in situatie...

- In comunicatul oficial care anunta prezenta voastra la "Cerb", se spune ca Ramona va schimba vreo noua rochii. Cum vei tine pasul cu ea?

- Pai, cred ca nu voi fi nevoit sa schimb si eu zeci de costume (rade). Daca vrei, ca o gluma, voi incerca sa-mi asortez cravatele cu rochiile ei. Sigur, este o placere sa prezinti alaturi de o femeie frumoasa care a facut cariera peste hotare...

- Cat dureaza sa va sudati ca si cuplu de prezentatori? Din cate stiu, ea va veni in tara cu doua zile inainte de "Cerbul de Aur".

- Exista timp si pentru repetitii. Fiind doi oameni care au mai trecut prin evenimente de acest gen, nu cred ca vom avea nevoie de foarte mult timp. In plus, informatiile despre concurenti au inceput sa apara, ceea ce-mi confirma faptul ca "Cerbul de Aur" este un mecanism bine pus la punct.

- Spuneai ca stai de vorba cu toti concurentii... Acelasi lucru se intampla si cu vedetele internationale?

- Bineinteles, insa aici intram intr-o zona care ma macina de ceva vreme. Dupa parerea mea, recitalurile unor vedete precum Joe Cocker sau Natalie Imbruglia, vorbind strict de editia din acest an, nu ar trebui prezentate. E foarte greu sa-l prezinti pe Joe Cocker in 40 de secunde. Practic, nu ai prea multe lucruri de spus, chiar daca pe scena urmeaza sa intre un monstru sacru al muzicii.

Oricum, il voi prezenta cu placere, asa cum am facut si cu Pink la editia de anul trecut. In rest, ce sa spun, este frumos sa fii acolo, la "Cerb", si sa te invarti in preajma atator vedete pe care altfel le vezi doar la televizor sau le asculti muzica. Vorba aia, daca reusesc ei sa cante, nu vad de ce nu am reusi si noi sa prezentam...


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.