"Cu mare placere si mandrie o spun: sunt onorata sa joc, in filmul regizat de Andor Szilagyi, rolul mamei unui mare erou al Ungariei: Peter Mansfeld, executat pe nedrept de regimul prostalinist, in anii `50. Merg la Budapesta, unde impusc doi iepuri dintro data: joc intro piesa scrisa de Shalom Alehem, la un festival de teatru idis, intitulat "Jewish Summer" si care mai cuprinde si alte manifestari, si pun la punct ultimele detalii cu producatorii filmului", nea declarat Maia Morgenstern, obisnuita cu rolurile de mama, la Hollywood, Budapesta si Bucuresti, chiar si in viata personala.

Actrita a terminat si filmarile la "15", filmul lui Sergiu Nicolaescu, a carui actiune se desfasoara pe fundalul revolutiei din 1989. In vara anului viitor isi va muta centrul de interes in 1956, in timpul revolutiei unguresti, pornita impotriva dominatiei sovietice. Maia va fi mama lui Peter Mansfeld, care devine la 17 ani victima a abuzurilor de stat, fiind arestat de temuta politie politica si executat pe nedrept de regimul totalitar din Ungaria.

Astazi este considerat unul dintre marii eroi ai tarii vecine, iar Maiei Morgenstern ii va reveni misiunea de a construi un personaj real, important, care sa zbatut pentru viata fiului, luptand cu un sistem corupt. "Am mai lucrat cu acest regizor, chiar la debutul sau in cinematografie. Cred ca si de data aceasta ne vom intelege tot prin semne, deoarece Andor Szilagyi nu stie nici o boaba englezeste sau alta limba straina.

O sa fie interesant...", spune Maia Morgenstern, care a intrat pe ultima suta de metri si cu musicalul "Chicago", in care va canta si dansa, prima oara pe 24 septembrie, alaturi de Monica Davidescu, Stefan Banica jr., Ilinca Goia si Anca turcasiu. "Iubesc acest gen, cu care am inceput acum 26 de ani, cand nu se chema asa, ci spectacol de revista. Am debutat la Teatrul Evreiesc si nu pot sa uit cum cantam, dansam si faceam in toate felurile pentru doitrei oameni care se aflau in sala...", isi aminteste actrita, care continua sa consolideze prin mesaje de prietenie si relatia cu Mel Gibson, sperand ca va mai lucra intro buna zi alaturi de el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.