Piesele comerciale mi-au adus faima si bani”, spune Radu Almasan

La inceputul acestui an, in luna februarie, Bosquito parasea Romania cu destinatia SUA. Dupa cinci luni, trupa revenea acasa. "Vacanta prelungita", sustine Radu Almasan, solistul formatiei, desi mai multe surse din apropierea trupei afirma ca Bosquito a plecat in SUA sa cante in cluburi, pe bani. Solistul recunoaste ca au si cantat, dar "nu asa cum credeti voi".

EVZ: Cinci luni in SUA?

Radu Almasan: Am plecat in vacanta pentru ca aveam nevoie de o pauza dupa anii astia multi de cantat. Am stat in Hollywood, intr-un apartament inchiriat. Am stat de vorba cu Bon Jovi la un concert si m-am dus acasa la Axl Rose de la Guns’n Roses. Am descoperit unde sta si i-am sunat la usa. I-am spus ca sunt un mare fan al lui si am stat de vorba. Am avut marele noroc sa fiu acceptat la o repetitie a formatiei Korn, ba chiar sa cant cu ei.

L-am cunoscut pe basist, care m-a invitat la el la studio. Acolo era toata formatia, iar langa studio aveau sala de repetitii. Ei fac un cover dupa "Another Brick in the Wall", a celor de la Pink Floyd. M-au intrebat daca stiu piesa, si am cantat-o impreuna. Pentru oamenii astia nu exista cuvantul "fite".

Aici s-a spus ca ati plecat in State sa cantati in cluburi...

Dar... dar nu asa cum va inchipuiti. Am avut "intrari" in anumite cluburi, am cunoscut niste oameni si am cantat, insa total dezinteresat. Am refuzat un turneu de 40 de spectacole pentru ca voiam sa ne odihnim. Am mai cantat si la petrecerea de Paste a comunitatii romanesti din California sau la unele chefuri.

Observ ca porti verigheta. Te-ai casatorit si tu in secret?

Nu, doar m-am logodit, apoi am plecat in SUA.

Cinci luni numai cu baietii? Cum ai rezistat fara logodnica ta?

Pentru iubitele noastre, care lucreaza, e mai dificil sa-si ia un concediu asa de lung. Cat despre mine si logodnica mea, si atunci cand eram in Romania aveam perioade lungi in care nu ne vedeam, pentru ca eu eram mereu plecat in turneu. Ne cunoastem de opt ani, din care vreo cinci am fost impreuna. Va urma si casatoria, poate chiar foarte curand, inainte sa plecam din nou in State.

Plecati iar? Ce planuri aveti?

S-ar putea sa mergem sa cantam in SUA o perioada. Avem o propunere de a canta acolo intr-un club, exista chiar si un contract, insa vrem sa obtinem permisul de munca. Din punct de vedere muzical, ne indreptam clar spre rock, ceea ce va determina o schimbare majora in componenta formatiei. Cred ca vom canta pentru un public restrans si exclusivist. Nu mai vrem sa ne intoarcem la concerte de discoteca, de snobi, de ochelari si pantofi de fite, de parfum de cocota.

Sunt satul de smecheri si de mentalitatea asta de parveniti. Unii dintre noi ne-am atins obiectivele financiare, traim la un anumit standard si am ajuns la momentul sa cantam ceea simtim. Eu, unul, nu ma mai vad cantand "hopa-hopa". O sa parasim o perioada muzica latino, care a devenit un gen superficial in Romania si nu s-a indreptat spre ce-am vrut noi: Desperado, Mexic, Che Guevara, Cuba. Am facut multe piese comerciale care au ajuns repede in topuri si mi-au adus faima si bani. Acum incerc sa fac ceva mai putin comercial, care sa-mi aduca faima si bani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.