"Textele melodiilor promovate in industria muzicala romaneasca sfideaza de multe ori bunul simt" este parerea lui Madalin Voicu, presedintele juriului Festivalului Mamaia.

"S-a readus orchestra pe scena Festivalului de la Mamaia pentru ca interpretarea trebuie sa fie un examen extrem de dur. Industria muzicala din Romania nu trebuie sa fie plina de pitipoance si puisori decorativi care nu au talent sau o baza de cultura muzicala", a mai spus Voicu.

EMANUEL, PE LA SPATE

In prima zi de festival, la conferinta de presa dinaintea sectiunii Interpretare, membrii juriului si-au exprimat parerea despre cateva dintre melodiile care "fac furori". "Greselile gramaticale si textele obscene nu au ce cauta in muzica. De exemplu, Emanuel are voce buna si nu era necesar sa ne transmita prin muzica ca lui ii place "pe la spate". Iar Cream le indeamna pe fete sa nu cedeze din prima seara. Parca ar fi bancul cu gaina: sa stau sau sa ma impiedic".

RETRAGERI

Multi dintre artistii invitati la sectiunea Slagare din cadrul Festivalului au refuzat sa mai participe din diverse motive. Ultimii pe lista absentilor sunt cei de la Simplu si DJ Project. S-a zvonit ca motivul mai multor retrageri ar fi fost legat de obligativitatea de a canta acompaniati doar de orchestra Radiodifuziunii, conditie pusa concurentilor de la Interpretare. Ceilalti vor putea evolua pe negativul piesei interpretate. Motivul? Lipsa timpului si a echipamentelor corespunzatoare.

LUMINITA, 5.000 $ RECITALUL

Luminita Anghel trebuia sa participe la sectiunea Slagare cu melodia "Let my try" - locul trei la Eurovision - dar s-a retras. Se pare ca interpreta nu a vrut sa riste sa nu fie votata. S-a vehiculat ca Luminita ar fi cerut 5.000 de dolari pentru a canta la Mamaia.

TALENTE NU VEDETE

Madalin Voicu a precizat ca anul trecut nici unul dintre concurenti nu a meritat trofeul. Marele regret legat de festival este ca premiantii nu prea au parte de promovare. Organizatorii vor sa faca din Mamaia un festival serios la care participa talente nu vedete. Pretul unui bilet este de 250 de mii de lei.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.