Lui George Ivascu ii place sa se joace cu identitatile.

Pe scena a fost Don Juan, Branzovenescu, mireasa, pompier, Cracanel si Tipatescu, iar de curand, scenaristii l-au facut sa fie sotul Rodicai Popescu-Bitanescu in serialul "Cuscrele", care se va difuza in toamna pe National TV.

Ce rol aveti in sitcomul-telenovela "Cuscrele"?

Sunt Aristide Supusu, baiatul de casa, pe care doamnele, incepand cu soacra (Draga Olteanu-Matei) si nevasta (Rodica Popescu-Bitanescu), il terorizeaza, punandu-l sa faca toata treaba in apartament, de parc-ar fi fata.

Toate lucrurile pe care trebuie sa le faca in general o femeie: spalat, calcat, gatit, sunt executate cu supunere de personajul meu. Pot sa spun chiar ca este un rol de compozitie, pentru ca ma intalnesc exact cu indeletnicirile pe care nu le am in viata reala.

Este, intr-adevar, o provocare pentru mine acest rol, pentru ca a trebuit sa invat sa fierb pana si crenvursti! Nu m-am ranit, deoarece am folosit mijloace de protectie corespunzatoare.

Serialul cuprinde multe scene fierbinti, in care sunteti implicat si dumneavoastra. Este incomod pentru un actor sa faca asa ceva in film? Pe scena nu prea va intalniti cu situatii de acest gen...

Nicidecum. Este chiar placut, tinand cont ca petrec aceste clipe in compania unei Miss Playboy. Oricum, a trebuit sa cer acordul sotiei pentru a face fata solicitarilor acestui rol, in momentele speciale, pentru ca nu vreau sa am probleme acasa.

Recunosc, la varsta mea imi place sa fiu invidiat. Alice Barb, sotia mea, stie ca trebuie sa ma sacrific pentru arta!

Multi actori mari au inceput sa accepte sa joace in telenovelele pe care, pana mai ieri, le infierau...

In fiecare actor exista un copil care isi doreste sa se joace. Nenorocirea conjuncturala in care se afla Romania, si anume ca se fac mai rar filme, iar unii actori sunt invitati prea putin sa joace in ele, ii determina pe acestia sa accepte sa joace in telenovele, dupa ani de asteptare a unor roluri care nu mai vin.

Apar in aceste seriale pentru ca lumea sa nu-i uite si veniturile sa fie rotunjite. In fiecare actor exista dorinta de a juca si de a fi vazut.

Munca in serie nu scade calitatea produsului artistic?

Un actor de calitate e convingator si atunci cand citeste cartea de telefon. Oricine si-ar dori sa joace "Hamlet", dar daca nu se monteaza in Romania, ce poate sa faca? De multe ori, actorii se antreneaza unii pe altii intr-o distributie, atragand ca un magnet colegii mai sceptici.

Nume ca Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu-Matei si Horatiu Malaele nu pot reprezenta decat o garantie a calitatii produsului finit.

Ce roluri nu ati juca niciodata?

Actoria e sansa mea de a avea mai multe existente, iar curiozitatea ma impinge mereu sa fac ceea ce n-am mai facut niciodata. Mai corect ar fi sa spun ce nu mi-as dori sa fac: sa joc in seriale triviale, in care ar trebui sa injur, sa scuip sau sa ma dezbrac. N-as vrea sa transform scena in stadion.

La Teatrul National veti fi implicat in proiecte noi?

Voi relua spectacolele "O scrisoare pierduta", "Legenda ultimului imparat", "Anna Karenina" si astept sa vad daca noua conducere da unda verde proiectului "Amadeus", un spectacol despre viata lui Mozart.

Pe 28 ianuarie 2006 se vor implini 250 de ani de la nasterea sa, evenimentul urmand sa fie sarbatorit in intreaga Europa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.