Protagonista telenovelei „Secretul Mariei” este de ieri Anemona Niculescu (ex-A.S.I.A.)

Cristiana Raduta a renuntat la rolul principal din telenovela produsa de Valeriu Lazarov, "Secretul Mariei", acuzandu-l pe acesta ca a mintit-o in legatura cu conditiile de munca si scenele pe care le va interpreta.

"La Dolce Vita Productions", firma de productie a lui Lazarov, a anuntat initial ca incetarea colaborarii a avut loc "de comun acord si in mod absolut amiabil" si ca numele inlocuitoarei va fi facut public in cursul acestei saptamani.

Scrisoare catre Voiculescu

"Greseala mea a fost ca mi-am luat treaba in serios, prea in serios pentru modul de gandire al cuiva care poate considera ca Romania este o tara bananiera, in care o actrita accepta orice compromis pentru o glorie iluzorie", sustine Cristiana Raduta intr-o scrisoare trimisa directorului general al Antena 1, Camelia Voiculescu.

Artista il acuza pe producatorul serialului, Valeriu Lazarov, ca i-a spus minciuni in legatura cu mai multe aspecte ale filmarilor: "Mi s-a promis ca va veni un comando argentinian de maestri ai telenovelei (...). S-au dovedit a fi doar niste modesti meseriasi. (...) Am fost mintita in privinta planului de promovare a telenovelei, constatand ca numele meu era de fapt folosit pentru a se comunica presei ca domnul Lazarov impreuna cu augusta sa sotie au mai facut o vizita pe platouri! (...) Am fost mintita cand mi s-a spus ca voi face dublu rol; in realitate unul dintre cele doua roluri se termina in chiar primul episod (...) Actorii au fost nevoiti sa foloseasca pentru filmare hainele personale de acasa, pantofii si accesoriile".

"Exces de erotism de joasa calitate "

Una dintre principalele acuzatii ale Cristianei Raduta se refera la scenele erotice prevazute in film.
Ea sustine ca producatorii au amanat trimiterea scenariului complet pana dupa semnarea contractului, astfel incat ea a constatat cu intarziere cat de explicite sunt scenele cu pricina.

"Am fost mintita in privinta continutului scenelor cu tenta erotica despre care, la intrebarea mea expresa, mi s-a spus ca sunt doar aluzive (...) Nu am avut nimic impotriva sa transform in act artistic o secventa de striptease, dar cred ca imi dati dreptate sa nu accept excesul de erotism de joasa calitate", specifica Raduta in scrisoarea catre Camelia Voiculescu.

Reactii la unison

Desi cele cateva pagini ale fostei protagoniste din "Secretul Mariei" contin acuzatii concrete la adresa sa, Valeriu Lazarov nu a vrut sa comenteze in nici un fel situatia creata. Oficialii "La Dolce Vita Productions" au declarat pentru EVZ: "Am renuntat la ea fara nici un regret si asta vorbeste de la sine".

La cateva ore dupa comunicatul de presa care anunta intreruperea colaborarii, casa de productie a precizat ca inlocuitoarea Cristianei Raduta este Anemona Niculescu, fosta componenta a trupei ASIA. Ea a dat proba pentru rolul principal, dar a fost preferata pentru cel al menajerei personajului interpretat de Raduta.

Reprezentantii postului Antena 1 au declarat chiar ca alegerea Anemonei a fost facuta inainte ca Raduta sa renunte la rol. "Dupa trei zile de filmare, echipa de productie a descoperit calitatile actoricesti deosebite ale Anemonei Niculescu si senzualitatea sa de exceptie si a decis inlocuirea protagonistei. Antena 1 are incredere in partenerul ei, Valeriu Lazarov, detinatorul retetei de succes a emisiunilor de divertisment", au precizat reprezentantii postului din Baneasa.

Antena 1 vs Acasa TV

Primul episod al telenovelei "Secretul Mariei" este programat pentru 26 septembrie, iar filmarile au inceput de saptamana trecuta. Coform reprezentantilor "La Dolce Vita Production", Cristiana Raduta a filmat trei zile doar scene exterioare, astfel ca refilmarea acestora cu Anemona Niculescu nu vor duce la intarzieri.

Serialul lui Lazarov este in directa competitie cu productiile Acasa TV, care a anuntat deja ca va difuza doua noi productii originale si a facut ieri public protagonistul celei care o va avea in rolul principal pe Oana Zavoranu. Acesta este Razvan Fodor, solistul trupei Kripton.

Cristiana Raduta are 28 de ani si este absolventa de Actorie. Are la activ doua albume de muzica, precum si interpretarea de roluri pe scena teatrelor din Constanta si Bucuresti.

A colaborat cu Pro TV si TVR. Este casatorita cu omul de afaceri Costel Bobic, patronul casei de discuri Music&Music, despre care presa a afirmat ca ar fi un apropiat al liderilor PSD. Numele lui Bobic a fost mentionat si in legatura cu scandalul "Tigareta II" si cu falimentul Bancorex.

"Indicatiile de interpretare pe care le-am primit de la domnul Lazarov s-au dovedit a fi neprofesioniste, neproductive si chiar hilare, dezvaluind, spre surpriza echipei, ca nu cunoaste scenariul la care afirma ca lucreaza de un an si jumatate."

"Am fost mintita si cu privire la continutul scenariului, al carui text mi-a fost livrat cu taraita, dupa multe insistente, poate pentru a nu descoperi decat prea tarziu caracterul licentios al unor secvente erotice."

"Tema muzicala pe care urma s-o interpretez s-a dovedit, la analiza compozitorilor din echipa mea, absolventi de Conservator, a fi plagiata. Cand am sesizat punctual acest lucru domnului Lazarov, exemplificand cu originalul, am primit un raspuns terifiant: "Merge si asa"!"


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.