MICHAEL JACKSON isi relanseaza cariera cu ajutorul spectacolului oferit romanilor in 1992. Concertul din Bucuresti, considerat apogeul carierei megastarului, va fi acum disponibil pe DVD.

Recitalul din 1 octombrie 1992 este considerat de criticii muzicali drept cea mai buna prestatie live din cariera megastarului. La primul concert din Bucuresti au asistat si nume cunoscute din politica romaneasca.

ILIESCU FREDONA

ION ILIESCU, atunci proaspat reales presedinte al tarii, ADRIAN NASTASE si THEODOR STOLOJAN, prim-ministru pe vremea aceea, si-au dat mainile si au cantat impreuna refrenul piesei "Heal the world". Concertul a fost produs de Marcel Avram prin compania sa, Mama Concerts, si a fost difuzat de HBO. Inregistrarea a doborat toate recordurile de audienta la acea data.

COTROCENII, IN ANTICAMERA

Dupa spectacol, Ion Iliescu l-a asteptat aproape o ora pe Jackson la Cotroceni pentru a-i darui un trofeu si o uniforma de jandarm. Inainte de plecarea spre Turcia, unde trebuia sa sustina urmatorul concert, Michael s-a filmat pe Stadionul Tineretului alergand alaturi de 3.000 de politisti romani. El a imbracat si uniforma oficiala de politist.

PROFITABIL

Concertul din Romania a fost ales la vremea aceea spre difuzare de catre canalul HBO nu doar multumita prestatiei lui Michael, ci si pentru ca, din lipsa legislatiei la vremea respectiva, firma lui Marcel Avram nu a trebuit sa plateasca taxe prea mari statului roman.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.