Designerii straini si-au lansat noile colectii de toamna-iarna 2005-2006, au prezentat noua silueta feminina, senzuala prin forme, culori, concepte si cultura vizuala. Alt sezon, alta moda, roata stilurilor se invarteste ciclic si asistam la o reluare de stiluri ce sunt asternute frumos, cronologic in istoria modei si a costumului. De cele mai multe ori descoperim cu frenezie in garderoba mamei sau a bunicii haine si accesorii foarte la moda acum. Nimic nu se pierde, totul se pastreaza si, in functie de manifestarile si transformarile sociale, se reiau diverse tendinte istorice si culturale, se reinterpreteaza si se reactualizeaza.

TENDINTE

Toamna ne aduce pe plan vestimentar schimbari, noi stiluri, dar si continuari ale sezonului estival, numai ca sunt diferentiate de materiale care sunt schimbate in functie de sezon. Asistam la o revenire a negrului, a imaginii atat de sofisticate si stilate, complet neagra, dar balansata de stationarea imaginii complet albe a acestei veri.

DETALII

Impletiturile din funii, voaluri, inuri sunt inlocuite cu cele din piele, stofe, materiale groase, dar fara sa se renunte la detaliile fine. Liniile clasice ale hainelor se pastreaza, simplitatea croielilor fiind la moda intotdeauna. Dungile nu dispar din garderoba noastra si apar pe bluzele groase, pe pulovere si chiar construite din imbinarea de materiale, chiar piele. Broderiile pe orice piesa vestimentara raman cele mai adulate detalii feminine ale acestui sezon. Anii ’60 revin prin rochitele simple in forma de clopotel, cu figuri geometrice in culori retro.

Revine si imaginea fetei crescute la pension, cu camasi largi, supradimensionate, cu maneci brodate, fustele de scolarita din filmul "Grease", cu talie inalta, foarte crete si cu deschidere ampla, cu o lungime care nu depaseste linia genunchiului. Tricoturile sunt la mare pret pentru a proteja de frigul sezonului, linia ramanand una cat mai curata si clasica. Sacourile sunt construite numai cu doua randuri de nasturi, de asemenea, stilul ramane clasic.

Se poarta din nou blana, care apare de la clasicile haine la gecile sport si chiar la cizme in toate culorile, accesorizate cu ciucurei si broderii. Si, daca este blana, este si pielea folosita cu nonsalanta la toate piesele vestimentare. Cele mai frumoase imagini ale acestui sezon sunt influentate de cultura ruseasca, a femeilor de pe timpul tarilor, sirene ale zapezii, in blanuri, si eroinele din filmele lui Hitchcok.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.