Melodia lui Bob Dylan "Like A Rolling Stone" s-a clasat pe primul loc intr-un sondaj desfasurat printre staruri rock si de film, care a avut ca scop identificarea muzicii, filmelor, programelor de televiziune si cartilor care au schimbat lumea, transmite BBC News online.

Single-ul lui Dylan din 1965 a depasit melodia "Heartbreak Hotel" a lui Elvis Presley, care a ocupat locul al doilea in topul publicat de revista Uncut. Printre cei care si-au exprimat parerile pentru realizarea acestui top figureaza Paul McCartney, Noel Gallagher, Robert Downey Jr, Keith Richards, Lou Reed, Brian Wilson si actorii Edward Norton si Juliette Lewis.

Cantareata de rock Patti Smith a spus ca melodia lui Bob Dylan a ajutat-o sa depaseasca mai usor perioada dificila a adolescentei, in timp ce Paul McCartney a considerat ca melodia care a schimbat lumea a fost "Heartbreak Hotel". "(Presley) o canta de parca s-ar afla in adancurile iadului. Frazarea, folosirea ecoului, totul este atat de frumos. Este perfecta din punct de vedere muzical", si-a motivat el alegerea.

"A Clockwork Orange", in regia lui Stanley Kubrick, a fost cel mai bine clasat film, pe locul al cincilea, urmat de primele doua parti ale trilogiei "The Godfather". "The Prisoner" a fost cel mai bine plasat serial de televiziune, pe locul al zecelea, in timp ce romanul lui Jack Kerouac "Pe drum" a fost cel mai sus plasata carte, pe pozitia a 19-a.

"Realizarea acestui top a fost o munca titanica si sa decizi ce filme au avut un impact cultural mai mare decat David Bowie, spre exemplu, a dat nastere la multe discutii. A rezultat ca Dylan este autorul celei mai influente opere artistice din ultimele cinci decenii, dar sunt sigur ca nu toata lumea este de acord", a declarat Allan Jones, redactorul sef al revistei.

Top zece al cantecelor, filmelor, programelor de televiziune si cartilor care au schimbat lumea arata astfel:

1. Bob Dylan - "Like a Rolling Stone",
2. Elvis Presley - "Heartbreak Hotel",
3. The Beatles - "She Loves You",
4. The Rolling Stones - "(I Can't Get No) Satisfaction",
5. "A Clockwork Orange" (Portocala Mecanica), 6. "The Godfather" (Nasul) si "The Godfather II",
7. David Bowie - "The Rise and Fall of Ziggy Stardust",
8. "Taxi Driver",
9. Sex Pistols - "Never Mind The Bollocks Here's the Sex Pistols",
10. "The Prisoner".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.