Ieri, intr-o singura zi, desi caldura te topea de viu, am vazut o multime de oameni inghesuindu-se la cozi si botezuri. O sa incep cu coada la autografe, de la Timisoara, unde fanii romani ai echipei Juventus Torino se agitau pentru a smulge o semnatura de la Mutu sau Cannavaro. Admiratorii se ingramadeau ca la bilci, luptind cu bodyguarzii sau asteptind rabdatori pina cind zeul va binevoi sa le mizgaleasca in dorul lelii sapca, tricoul sau posterul - aceasta icoana de hirtie lucioasa a credinciosului microbist.

Lumea era pestrita: pusti veniti de la Galati, gagicute de la Arad, o bunicuta care statea s-o bata soarele in cap cu speranta ca va smulge un autograf pe o sepcuta pentru nepotel. Lipsea doar o viitoare mamica, actualmente in luna a cincea, dornica de un autograf premonitoriu pe pintecu-i gonflat ca o minge de fotbal. Excedat de fericirea fanilor, mut pe Antena 1, unde am parte de o succesiune halucinanta de stiri, montate, banu-iesc, intentionat in aceasta ordine.

Stirea 1: coada lunga si serpuitoare la Muzeul National de Arta unde, in ziua in care se intra gratuit, venisera parca toate doamnele in virsta, amatoare de pictura. Se aparau de caldura racorindu-se cu ideea ca vor putea intra in muzeu si vor privi tablourile lui Picasso. Emotionant si ingrijorator, pentru ca multi dintre iubitorii de arta ar fi putut ajunge in alta parte dupa patru ore de stat in soare. Stirea 2: botez bogat la Constanta, unde Nicolae Guta a fost nas. Finul asteptase trei ani disponibilitatea lui Guta de a-i boteza copilul si acum Teodosie Tomitanul se chinuia sa bage in cazan ditamai baietanul.

Apoi palatul finului, cu balcoane si etaje fara numar, mertane la poarta, muritori de rind care-si furisau privirile prin gard, fisicuri cu bani intre degete inelate, platouri cu mezelaraie din care ar fi mincat micul-dejun un regiment intreg si alte fineturi. Ciudata mai e si lumea asta a fanilor: unii stau la coada la Mutu, altii la Picasso, altii la Guta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.