S-a dat startul la distractie: In perioada 4-8 august, pe plaja de la Obelisc, Costinesti are loc cea de-a 6 editie a Festivalului Tineretii, Festivalul international de Folclor.
Festivalul Tineretii debuteaza cu Festivalul international de Folclor menit sa celebreze cantecul din popor, traditia, obiceiurile, sufletul si voiosia autentica nationala. Vor urca pe scena festivalului international de folclor copii si tineri grupati pe categoriile 6-9 ani, 10-14 ani, 15-25 ani din toata tara, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria - finalisti in urma turneului de preselectie in peste 37 de orase.

Deznodamantul mult asteptat al acestei competitii va fi dezvaluit la Gala de premiere ce va avea loc pe data de 8 august 2010.
Sunt invitati sa participe la aceasta competitie toti iubitorii muzicii populare, devoratorii de talente dornice de afirmare si, bineinteles, toti turistii aflati pe plaja de la Obelisc pe perioada 4-8 august, la Costinesti. Concursul se va desfasura in conditiile prestabilite, anume, fiecare concurent va interpreta doua melodii - o doina si o piesa ritmata in fata comisiei de jurizare.

Comisia de jurizare este formata din personalitati remarcabile precum Carmen Stoianov - presedinta comisiei, Viorica Barbu Iurascu, Maria Macovei, Mariana Stanescu, Catalin Maximiuc, Rodica Anghelescu, Marin Voican Gheoroiu. Ei sunt cei care vor avea de luat decizii notabile ce pot influenta exponential cariera urmata de participantii romani sau de concurentii straini.

Festivalul de Folclor are marea onoare de a aduce in fata publicului interpreti de suflet ai muzicii populare din Romania, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova, precum si ansamblurile Cununa Sasarilor, Mocirita, Perla, Ansamblul folcloric al Casei de Cultura Gura Humorului coordonat de celebra interpreta Maria Macovei, Izvorul Rece, Flori de Lapuseni, Ciobanasul, Paunita.

Festivalul International de Creatie si Interpretare “Festivalul Tineretii” are loc in fiecare an la Costinesti, incepand din 2005, si a reunit si lansat, pana acum, peste 2000 de tineri interpreti si creatori romani si straini din China, Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Moldova, Kazahstan.

Citeste si:
12 oameni care iti arata ca poti face orice cu un pic de ambitie!
12 oameni care iti arata ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.