Realizatorul de televiziune Larry King, cel mai cunoscut moderator de talk-show de la CNN, a anuntat ca din toamna nu va mai prezenta emisiunea "Larry King Live".

Realizatorul in varsta de 76 de ani a anuntat ca va parasi CNN in aceasta toamna, dupa 25 de ani in care a facut emisiunea "Larry King Live".

Plecarea lui King reprezinta o schimbare majora pentru postul de teleivziune american, care si-a construit programul in jurul emisiunii acestuia in 25 din cei 30 de ani de emisie.

Potrivit realizatorului, ideea i-a venit in urma cu o saptamana, cand se intorcea de la Los Angeles unde il intervievase pe jucatorul de baschet LeBron James. "Mi-am spus ca pot opri asta. Nu intineresc. Vreau mai mult timp ca sa fac alte lucruri. Este timpul sa plec", a povestit Larry King intr-un interviu, potrivit NewsIn.

Realizatorul a anuntat vestea plecarii sale si pe contul sau de Twitter.

  • King nu se va retrage complet din televiziune, deoarece a semnat un contract pentru a gazdui emisiuni speciale pe CNN.

Presedintele CNN, Jon Klein, a declarat ca plecarea lui King reprezinta un moment important pentru CNN, dar si pentru televiziunea prin cablu. "El a creat obisnuinta de a privi seara la televiziunea prin cablu", spune Klein.

Decizia lui King vine dupa o perioada in care CNN s-a confruntat cu o scadere a audientei. Desi "Larry King Live" a fost cea mai vizionata emisiune a CNN timp de multi ani, audienta acesteia a scazut in 2010 cu 40%, la 723.000 de spectatori in medie.

Scaderea audientei a dat nastere speculatiilor ca CNN incearca sa-l inlocuiasca pe King, insa acesta a declarat ca postul de teleivziune nu i-a cerut vreodata sa plece.

  • Deocamdata nu se stie cine il va inlocui pe Larry King. Ziarele britanice au scris recent ca jurnalistul britanic Piers Morgan, judecator in cadrul show-ului "America's Got Talent" difuzat de NBC, ar urma sa semneze un contract cu CNN. Si prezentatoarea CBS Katie Couric a fost vehiculata ca un posibil succesor al lui King.

Larry King a declarat ca din punctul sau de vedere cea mai buna alegere ar fi Ryan Seacrest, gazda show-ului "American Idol".
Citeste si:
Celebrul prezentator Larry King a fost diagnosticat cu cancer la...
Celebrul prezentator Larry...

  • Emisiunea "Larry King Live" a debutat in 1985, avandu-l ca prim invitat pe guvernatorul New York, Mario Cuomo. Initial emisiuena era filmata in afara Washington-ului, insa in timpul procesului lui O.J. Simpson din 1995 King a gazduit frecvent emisiunea din Los Angeles, iar intr-un final studiourile s-au mutat acolo.

Realizatorul este cunoscut pentru gama ametitoare de subiecte pe care le abordeaza, dar si pentru nelipsitele bretele pe care le poarta.

De-a lungul timpului King s-a ocupat de subiecte de importanta deosebita, avandu-i invitati pe Al Gire, Yasser Arrafat, Regele Hussein al Iordaniei si prim ministrul israelian Yitzhak Rabin, dar a abordat si subiecte mai usoare, precum decesul Annei Nicole Smith, disparitia lui Natalee Holloway din Aruba sau moartea lui Michael Jackson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.