Multi dintre cei care au citat "De ce iubim femeile" s-au intrebat, cu siguranta, cine este persoana pe care o iubeste scriitorul Mircea Cartarescu. In numarul din august al revistei Tabu gasiti un interviu cu femeia de langa Mircea Cartarescu. E tanara, frumoasa, talentata, sensibila, cultivata. E scriitoare, sotie si mama. Din delicatete si-a pastrat numele de dinainte de casatorie. O cheama Ioana Nicolaie. Are 11 frati si a crescut la Sangeorz Bai, iar trecerea de la copil la femeie i s-a parut o treaba dificila: "Candva, pe la zece ani, a inceput sa-mi creasca ceva dureros pe piept. Am fost grozav de stanjenita, nu-mi convenea nicicum, inca mai eram in echipa de fotbal a copiilor de pe strada mea".

Ioana Nicolae vorbeste si despre viata sa de familie: "Inceputul relatiei noastre a fost extrem de complicat si de neasteptat - gasiti detalii in Jurnalul lui Mircea (editat la Humanitas, n. red). O vreme am avut sentimentul ca suntem suspendati pe un fel de prapastie de la marginea lumii. Ne-am pierdut niste prieteni, panza sociala in care traiam s-a desirat incredibil. Diferenta de varsta dintre noi, faptul ca si eu incepeam sa fiu scriitoare au lasat loc la fel de fel de interpretari. (...) Am avut insa cronici la cartile mele care erau tendentioase pentru ca-l vizau pe el... Dar maruntisuri de felul asta n-au reusit sa cantareasca deloc in relatia noastra." Numarul din luna august al Tabu mai contine o exclusivitate: romanca din primele cinci topmodele ale lumii, Diana Dondoe, se afla pentru prima data pe o coperta autohtona.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.