Luana Ibacka, prezentatoarea emisiunii Specialistii de la Prima TV, a decis sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a-si determinat prietenii sa se lase de fumat.

Fosta fumatoare, Luana stie cat de greu este sa renunti la acest viciu, insa riscurile la care se supun ar trebui sa le dea de gandit celor care se grabesc sa-si aprinda o tigara.

“In emisiunea “Specialistii” va fi o editie dedicata in totalitate luptei antifumat, ocazie cu care imi invit rudele si prietenii care fumeaza, sa renunte. Peste cateva luni implinesc trei ani de cand am renuntat definitiv la tigara si stiu cat de dificil este sa tii fumatorilor teorii despre "a nu fuma". Eu ardeam aproape doua pachete pe zi, deci nu eram o fumatoare ocazionala, si ma iroseam incet si sigur, in toate directiile, pielea si dantura care se vad, plamanii si imunitatea generala pe care le simteam, dar continuam sa ma amagesc. Desi exista plasturi, tincturi, ceaiuri si multe terapii care te ajuta sa renunti la acest viciu, eu nu am reusit cu nimic. Mai multi ani la rand imi propuneam la fiecare Revelion, ca de la 1 ianuarie... gata!!!!

Am cunoscut o psihoterapeuta cu care incercam sa gasesc solutia unor insomnii de care ma "bucuram" la acel moment, si incet, incet, vorbind cu ea, i-am impartasit dorinta de a renunta la fumat. Mi-a zis sa scriu pe o foaie motivele pentru care ador tigara (pentru ca asa ii spuneam, iubesc fumatul!), si pe alta pagina motivele pentru care doresc sa renunt. Desigur prima pagina a fost plina de argumente pro fumat. Ma facea mai creativa, imi placea aroma, toata lumea fumeaza, la computer, la telefon, la orice intalnire, la trezire, la culcare, dupa masa, la cafea... Tigara e un must have! Pe cealalat pagina nu am stiut ce sa scriu.

Intr-un final am scris, "daca mai fumez, mor!". Din acel moment, parca am facut un switch off, parca am aprins lumina de la interupator si am realizat exact ce fac cu mine. As face orice sa-i conving pe cei la care tin sa inteleaga parcursul acestui fum pe care il respira. Sa afle ca
intr-o zi, placerea asta e platita mult prea scump. De fapt, ca orice, are un pret. Merita oare?”
, povesteste Luana.

Citeste si:
[FOTO] Luana Ibacka, model la 44 de ani
FOTO  Luana Ibacka, model la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.