Claudia Schiffer a fost criticata dupa ce a aparut pe coperta unei reviste metamorfozata intr-o femeie de culoare.

Supermodelul, in varsta de 39 de ani, si-a schimbat culoarea pielii cu ajutorul unui fond de ten si s-a coafat in stil afro pentru o sedinta foto realizata de celebrul designer Karl Lagerfeld, scrie DailyMail.

Fotografiile au fost facute in urma cu doi ani pentru o campanie publicitara pentru Dom Perignon si au fost publicate in revista germana "Stern Fotografie" la implinirea a 60 de ani de existenta.

Shevelle Rhule, redactor al revistei "Pride", dedicata femeilor de culoare, a declarat ca pozele sunt lipsite de gust si de-a dreptul jignitoare.

“Nu sunt prea multe femei de culoare care sa apara pe coperta unei reviste si aceste fotografii demonstreaza ca puteti contracara aceasta problema prin folosirea unor modele albe care sa pozeze in ipostaza unei negrese . Nu cred ca au facut-o intentionat, probabil li s-au parut artistice aceste fotografii”, a declarat Shevelle Rhule.

De asemenea, "Stern Fotografie" a mai publicat si alte fotografii in care Claudia Schiffer este asiatica.

Reprezentantii modelului sustin ca pozele intentioneaza sa o arate pe Claudia in diferite ipostaze fanteziste.

“Fotografiile au fost concepute pentru a reflecta diferitele fantezii ale barbatilor si nu jignesc pe nimeni. Sunt creative si se regasesc printre fotografiile preferate ale lui Karl Lagerfield. Oamenii nu ar trebui sa traga concluzii pripite", a spus un purtator de cuvant al modelului.

Anul trecut, revista "Vogue" a fost acuzata de rasism dupa ce a publicat imagini ale unui fotomodel alb "pictat" in negru dand impresia ca este o fata de culoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.