Una dintre cele mai competitive barci de curse din lume, Swan 42, are de doua saptamani echipaj romanesc.

Indragostit de mare si de sportul cu vele, Lucian Mindruta a fost cooptat pentru a face parte din echipajul puternicei ambarcatiuni. Impreuna vor incerca prima participare romaneasca la Cupa Rolex din Porto Cervo, Sardinia, care se va desfasura in septembrie.

Natalia (dupa cum a fost botezata amabarcatiunea) s-a si prezentat la startul primei regatta din acest sezon, Regatta Marii Negre, unde s-a infruntat cu alte 30 de veliere sosite din Ucraina, Scotia sau Bulgaria. Echipajul de pe Natalia a reusit performanta de a fi cel mai bine clasat echipaj romanesc si sa obtina locul 2 in clasamentul general, dupa Bulgaria.

“Din acest sfarsit de saptamana, ma voi antrena constant pentru obiectivul nostru cel mai mare: participarea la Cupa Rolex care se va desfasura in septembrie 2010 la Porto Cervo. Va fi primul echipaj romanesc inscris acolo si speram sa reusim sa refacem o traditie de participare la astfel de curse”, declara Lucian Mindruta.

Concursul de la Porto Cervo, din Sardinia, este unul dintre cele mai competitive din lume. Este o regatta mono-tip, in care participa mai mult de 100 de veliere model Swan.

“Pentru ca ambarcatiunile sunt similare, ceea ce conteaza este echipajul si felul in care se antreneaza. O secunda de intarziere la efectuarea unei operatiuni, cum ar fi o volta, te poate costa citeva locuri in clasamentul general”, declara Lucian Mindruta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.