Regizorul Guillermo del Toro nu va mai regiza cele doua parti ale "The Hobbit", motivul fiind intarzierea inceperii filmarilor din cauza problemelor financiare ale studiourilor MGM.

"Dupa aproape doi ani de zile in care am gandit o lume asa de bogata precum cea creata de Tolkien trebuie, cu regret, sa ma retrag din frutea acestui proiect minunat", a declarat del Toro, potrivit NewsIn.

Del Toro va continua insa sa lucreze la scenariul peliculei, alaturi de Peter Jackson, sotia acestuia, Fran Wals, si Philippa Boyens. Jackson a incheiat o intelegere in 2007 pentru a realiza cele doua parti ale peliculei "The Hobbit", in functia de producator general, alaturi de sotia sa.

In urma cu o saptamana del Toro anunta ca cele doua pelicule "The Hobbit", a caror productie a intarziat foarte mult, nu au primit inca unda verde. "Nu poate fi vorba de stabilirea unei date pentru inceperea filmarilor pana cand studiourile MGM nu-si rezolva situatia, pentru ca detin o proportie considerabila a drepturilor asupra peliculelor", spunea del Toro.

Peter Jackson si-a anuntat regretul legat de plecarea lui del Toro, insa a precizat ca il intelege, deoarece este legat de alte proiecte pe termen lung si nu mai poate astepta.

"Problema este ca Guillermo nu dorea sa-si petreaca sase ani in Noua Zeelanda pentru a lucra doar la aceste pelicule, cand intelegerea originala era pentru doar trei ani", a spus Jackson. Producatorul a mai spus ca va discuta saptamana aceasta cu studiourile MGM optiunile pentru gasirea unui nou regizor.

Actiunea din romanul "The Hobbit", scris de J.R.R. Tolkien, se petrece inaintea trilogiei "Lord of the Rings".

In luna aprilie actorul Ian McKellen, care va relua rolul magului Gandalf, anunta ca filmarile pentru "The Hobbit" vor incepe in luna iunie, in Noua Zeelanda, si vor dura probabil mai mult de un an.

Citeste si:
10+1 divorturi care ne-au surprins in 2018
De la despartiri discrete la...

In varsta de 44 de ani, Guillermo del Toro s-a remarcat ca regizor, scenarist si producator, legandu-si numele de filme ca "Hellboy" si "Pan's Labyrinth". Pentru scenariul acestuia din urma, cineastul mexican a fost nominalizat la Oscar in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.