Urmatorul proiect cinematografic al regizorului Steven Spielberg va fi ecranizarea romanului pentru copii "War Horse", povestea relatiei dintre un cal si un copil ale caror destine se intalnesc in timpul Primului Razboi Mondial, informeaza presa americana de specialitate.

Steven Spielberg a ales ca ecranizarea cartii scrise in 1982 de Michael Morpurgo sa fie urmatorul sau proiect, dupa ce a oscilat intre acesta si alte cateva pelicule, printre care biografii ale lui George Gershwin si Abraham Lincoln, SF-ul "Interstellar" si "Flowers For Algernon", scrie NewsIn.

Actiunea peliculei are loc in 1914 si urmeaza destinul unui cal vandut armatei, care ajunge in mijlocul Primulul Razboi Mondial pe frontul de vest. Curajul calului ii inspira pe soldati. Calul, pe nume Joey, isi doreste insa sa se intoarca la viata sa dinainte si la prietenul sau, fiul fermierului Albert.

Povestea scrisa de Morpurgo a fost pusa in scena la Londra, avand un mare succes. "War Horse" a fost publicat in 1982 de scriitorul Michael Morpurgo, care a publicat mai mult de 120 de romane pentru copii.

Drepturile de ecranizare ale romanului au fost achizitionate in 2009 de studiourile Dream Works. Pelicula regizata de Spielberg va ajunge pe marile ecrane in 2011.

Steven Spielberg gaseste in razboi o bogata sursa de inspiratie, dovada fiind peliculele inspirate din cel de-al Doilea Razboi Mondial - "Salvati soldatul Ryan", serialul "Band of Brothers" si miniseria "The Pacific".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.