Cantaretul britanic Elton John, in varsta de 63 de ani, nu poate concerta in Egipt, unde avea programat un spectacol privat pe 18 mai, dupa ce a fost respins de Uniunea egipteana a Muzicologilor din cauza declaratiilor sale cu privire la religie si homosexualitate.

"Cum putem permite asta unui homosexual, care vrea sa interzica religiile, care pretinde ca Iisus a fost homosexual si care cere libertate sexuala in tarile din Orientul Apropiat", a declarat presedintele Uniunii Muzicologilor din Egipt, Munir al Wasimi, potrivit NewsIn.

Elton John a declansat polemici in intreaga lume cu declaratiile cu privire la homosexualitate facute in luna februarie in revista Parade.
"Incearca sa fii o femeie lesbiana in Orientul Apropiat si vei fi ca si moarta", spunea cantaretul, care in acelasi interviu a declarat ca Iisus a fost homosexual.

Al Wasimi a mai spus ca a luat legatura cu fortele de ordine pentru a coordona interzicerea concertului lui Elton John. "Uniunea este singurul organism care poate interzice concertele cantaretilor straini in Egipt", a adaugat acesta.

In 2008 Elton John a concertat in Emiratele Arabe pentru 13 mii de spectatori, cateva organizatii pentru drepturile omului afirmand atunci ca homisexualitatea este tolerata in Egipt insa a vorbi despre aceasta este tabu.

Elton John va sustine un concert in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 5 iunie 2010 iar biletele au fost puse in vanzare la preturi cuprinse intre 90 si 650 de lei, au anuntat organizatorii.

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Sir Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub pseudonimul Elton John, a reusit sa vanda peste 450 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul din cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.