Finlandezii de la Apocalyptica si alte cateva zeci de artisti vor canta la cea de-a treia editie a festivalului „Peninsula”, de la Targu-Mures.

Dupa modelul unor manifestari muzicale consacrate din strainatate (Sziget, Ouside, Exit), si in Romania se organizeaza de cativa ani festivaluri in aer liber. Aceste evenimente au inceput sa ia amploare si tind sa se transforme intr-un fenomen, atragand in fiecare an un public tot mai numeros. "Rock la Mures", "Stufstock - Vama Veche" si "Peninsula" urmeaza fidel reteta succesului occidental: zeci de artisti, cateva zile de muzica pentru toate gusturile si foarte multa libertate.

350.000 de euro in cinci zile

Festivalul "Peninsula" care se va desfasura la Targu-Mures, intre 27 si 31 iulie, se afla deja la a treia editie. In acest an, peste 60 de artisti din Romania si din strainatate, printre care DJ Goldie si Freestylers (Marea Britanie), DJ Rush (SUA), Parazitii, Dana Nalbaru, Sistem, Zdob si Zdub, Voltaj, BUG Mafia, Holograf, DJ Marika, Suie Paparude, vor urca pe cele doua scene ale festivalului.

Trupa finlandeza Apocalyptica, care va concerta pe 31 iulie, de la ora 22.30, pe scena "Weekend", este cap de afis al festivalului. Bugetul din acest an este de 350.000 de euro, iar in "Peninsula" sunt asteptati aproximativ 40.000 de spectatori. In 2003, la prima editie, au participat aproximativ 27.000 de persoane, iar in anul urmator peste 30.000.

Serate literare si programe de educatie sexuala

Pe langa cele cinci zile de muzica, in cadrul festivalului vor avea loc mai multe manifestari sportive, culturale (teatru, desene animate erotice, film, serate literare), dar si proiectul "Civiliada". Anul acesta s-au inregistrat 30 de organizatii nonguvernamentale care vor oferi programe de educatie sexuala, protectia mediului, bursa locurilor de munca.

Biletele pentru festival exista sub forma de abonament, pentru toata durata manifestarii, si de bratara valabila pentru o zi, care poate fi cumparata numai de la fata locului. Abonamentele cumparate inainte de 22 iulie costa 55 RON (550.000 de lei), iar cele procurate dupa aceasta data costa 75 RON (750.000 de lei). Biletul pentru o zi costa 19 RON (190.000 de lei). Pentru spectatorii cu abonamente, camparea este inclusa in pret.

Festivalul "Peninsula"
Locatie: Targu-Mures
Perioada: 27-31 iulie
Trupe si artisti: 60
Buget: 350.000 de euro
Spectatori: 40.000
Pretul biletelor si abonamentelor: 19 RON, 55 RON, 75 RON

Abonamentele pot fi procurate de la magazinele Diverta din Bucuresti, Brasov, Alba Iulia, Cluj, Bistrita, Arad, Iasi, Medias, Oradea, Sf. Gheorghe, Sibiu, Timisoara, Targu-Mures, Deva, Miercurea Ciuc, Turda, Zalau.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.