Lisa Marie Presley a plans cand a vazut imagini din orfelinatele din Romania, cu copii mici legati de paturi si neglijati de asistente.
Un jurnalist al cotidianului Daily Mail povesteste intr-un articol cum, in 2007, a convins-o pe ducesa de York, Sarah Fergurson, sa se implice in dezvaluirea conditiilor mizere in care traiesc copiii orfani din Romania si Turcia, relateaza NewsIn.

Chemat la o intalnire cu ducesa, cu Lisa Marie Presley si cu fiica acesteia din urma, Riley, ziaristul le-a aratat imagini filmate cu camera ascunsa la orfelinate din Romania: copii mici legati de paturi, in conditii mizere, fara ca asistentele sa se ocupe de ei.

Lisa Marie Presley si fiica sa au plans cand au vazut o fetita abandonata, in varsta de trei saptamani, care incerca disperata sa suga dintr-un biberon cu lapte lasat in patut de asistentele care, aparent, sperau sa se poata hrani singura
, povesteste jurnalistul.

Intr-un alt orfelinat, copii cu dizabilitati fizice si mentale erau legati, probabil cea mai simpla optiune, in conditiile in care erau prea putin angajati sa aiba grija de ei, adauga el. O asistenta, ingrijorata de vizita britanicilor, a dezlegat o adolescenta, dar fata a inceput imediat sa tipe si si-a impreunat incheieturile mainilor, intinzandu-le spre asistenta, pentru a o lega din nou.

Ducesa a fost de acord sa ajute la dezvaluirea acestor practici si era nerabdatoare sa mearga in Romania, dar nu voia sa se limiteze la o singura tara. Eric Rosenthal, expertul care a atras atentia Daily Mail primul in legatura cu problemele din orfelinatele din Romania, a sugerat si Turcia, tara care aspira sa adere la UE. Imaginile filmate cu camera ascunsa in orfelinatele din Turcia au provocat un incident diplomatic.

In Romania, Sarah Ferguson si fiica sa Beatrice au vizitat un orfelinat cu Bucuresti, pe care jurnalistul il vazuse si cu doi ani inainte. Ducesa de York a fost impresionata de conditiile in care traiau copiii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.