Dupa "Sevraj", a ajuns la concluzia ca si "Ingerii se sinucid". Vorbim despre Bitza, care a scos pe piata cel de-al doilea album al sau, "Sinuciderea unui inger". Pe el a colaborat cu artisti de marca ai genului, dar si cu Loredana.

INGERI FARA ARIPI

De ce se sinucid ingerii?

Motivele pot fi multe, inca nu le-am aflat pe toate. Unul ar fi faptul ca ingerii nu-si mai primesc aripile, sunt asasinati. Ingerul are aici valoare de simbol. Este speranta. Ceea ce a ramas in cutia Pandorei cand a fost deschisa de Epitemeu, fratele lui Prometeu. Si mi se pare ca din cauza lucrurilor pe care le infaptuim, nici macar aceasta nu mai sta langa noi.

Cine este ingerul tau pazitor?

Familia mea.

Ce ne-a transformat intr-un neam de idioti?

Lenea mentala care cuprinde tot mai mult acest popor. Strategia strutului de a baga capul in pamant nu prea merge. Nu trebuie sa uitam cine suntem.

Ce te supara cel mai mult?

Faptul ca am in jur foarte multi oameni talentati si inteligenti care se irosesc din diferite motive. "Branza buna in burduf de caine" e un proverb care mi se pare ca se potriveste foarte bine in acest caz.

Cine sau ce ti-a frant aripile de-a lungul vremii?

Prietenii si prietenele.

Care-i remediul?

Sa zbori in continuare.

PRIMUL TURNEU DE RAP DIN TARA

Povesteste-mi despre "Sevraj Limited Tour".

Turneul, unul din cele mai lungi turnee de rap, s-a intins pe doua luni si a cuprins 12 orase. Surpriza mare a fost Moldova, zona care se ridica si in care am vazut cateva din cele mai tari cluburi din tara. Turneul a promovat editia pe vinil a albumului de debut si a fost un mare succes pentru mine. Alaturi de mine pe scena au urcat K-Gula, DJ Paul, Grasu XXL si putin C.T.C., dar si artisti din orasul in care cantam. Albumul nou va fi promovat in 20 de orase.

Care a fost reactia publicului?

Cu mici exceptii, salile au fost pline de oameni care erau cu mainile pe sus si care cereau bis la toti cei care au fost pe scena. Ne laudam cu cel mai complex show de rap din Romania pentru ca avem reprize de freestyle, invitati din public (adica "open-mic"), videoproiectii, striptease si altele.
Care piese au prins cel mai bine?

Evident ca piesele de clip ("Urmatorul pas" - cu Tataee si "Vorbeste vinul" - n.n.). In afara de ele, am fost placut surprins de reactia publicului la piesa "10 degete", o piesa personala, care nu ma asteptam sa fie atat de bine primita. Tot in categoria surprize intra si piesa "Sper ca n-o sa fiu eu".

SINUCIDEREA UNUI INGER

Cateva vorbe despre noul album.

Albumul se numeste "Sinuciderea unui inger" si este o productie Rebel Music. Are 18 piese, dintre care doua interludii. Invitati pe album sunt: Loredana, DJ Paul, K-gula, Butch, DJ Undoo, Deliric1 si LDoc. Stilul este acelasi, urban soul. Acest al doilea material Bitza este mai lung ca durata si are un grad de complexitate ridicat fata de "Sevraj" si din punctul de vedere al versurilor, dar mai ales al negativelor.

Despre colaborarea cu Loredana cateva vorbe.

Cu Loredana ne stim de ceva timp. Din partea mea exista o mare apreciere pentru ceea ce face ca artista si au fost niste tatonari in vederea unei colaborari. Discutiile s-au materializat in piesa "Aripi frante", o piesa despre prieteni prin prisma faptului ca uneori ii pierzi si doar atunci realizezi valoarea relatiei.

Povesteste-ne despre incidentul cu politia, la filmarile clipului "All star part one".

Clipul este la o piesa Bitza feat DJ Paul, Grasu XXL, K-gula si VD. Vorbim despre unul dintre cele mai cunoscute subiecte de pe pamant: alcoolul, evident privit din punctul nostru de vedere. A fost filmat in zona Lipscani si pe acoperisul unei banci. Finalul clipului este real, a venit Politia peste noi la filmari din niste motive stupide (ca de altfel, mai mereu). Norocul nostru a fost ca eram la final si nu ne-a afectat prea mult.

Cate piese ai ales pentru promovarea materialului?

Planuim 4 single-uri, respectiv 4 clipuri. Am filmat un videoclip la piesa "Take me slow" feat Vanessa S (artista din Germania) si ma pregatesc de filmat inca unul. De asemenea, mai este un clip care va fi gasit doar pe o editie speciala, pe CD!

Convinge-ne sa-ti cumparam albumul, altfel spus, tu de ce ai asculta Bitza?

Pentru ca are ceva credibil de spus. Si pentru ca trebuie.

Cum s-a schimbat viata ta odata cu aparitia albumului "Sevraj"?

S-a aglomerat foarte mult. Am din ce in ce mai putin timp liber si din ce in ce mai multe lucruri de facut.

Succesul la femei a crescut odata cu notorietatea?

Poate... nu dau prea mare importanta subiectului pentru ca nu stiu daca am vreun merit. Cred ca mai degraba e un efect secundar datorita faptului ca apar la tv, in reviste etc.

Cum se comporta fanele tale la concerte?

Ca orice spectator normal la concertele Bitza... Imi canta versurile, sunt cu mana pe sus. Asta e un lucru imbucurator, privit prin prisma faptului ca la noi hip-hop-ul a fost mult timp considerat o muzica aproape exclusiv pentru baieti.

Cum va trece vara lui 2005 pentru Bitza?

O sa urmeze o serie de concerte la mare si prin tara. Sunt deja in studio pentru o serie de proiecte la care lucrez de ceva timp. Beri, sprituri, plecari... o sa fie o vara frumoasa.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.