Aparitia pe piata a lui Bitza poate fi luata ca o primenire a scenei "Urban", dat fiind faptul ca, de mai bine de 10 ani, aceasta zona muzicala a fost dominata doar de B.U.G. Mafia, Parazitii si La Familia, ce-i drept cu intermitente. Debutul discografic, "Sevraj", a adus o pata de culoare, cele doua hituri - "Urmatorul pas" si "Vorbeste vinul" - propulsandu-l instantaneu pe Bitza in fruntea nominalizarilor Premiilor MTV. Din pacate, munca depusa pe primul album nu a fost incununata cu vreun trofeu, insa, asa cum spune si Bitza, nu premiile sunt principala tinta.

Incepand de luni, magazinele de specialitate au primit albumul "Sinuciderea unui inger", cel de-al doilea produs solo marca Bitza, un material ce contine, pe langa celebrele "feat-uri" cu artisti din sfera hip-hop, doua colaborari inedite - cu Loredana si cu Vanessa S, o tanara cantareata din Germania. Cum arata promovarea? Printre altele, un nou turneu si nu mai putin de patru video-clipuri.

- "Sevraj" a insemnat pe scurt doua hituri, vanzari spectaculoase si cinci nominalizari la Premiile MTV. Din pacate, ai fost marele invins, cele mai multe premii fiind adjudecate de Parazitii, o trupa cu care ai "rupt-o" subtil pe video-clipul piesei "Vorbeste vinul". De unde a venit aceasta raceala?

- Faza cu "marele invins" trebuie explicata. Parazitii au luat un singur premiu, in conditiile in care la Premiile MTV nu au participat baietii de la B.U.G. Mafia. In rest, celelalte aspecte ale "racelii" reprezinta detalii de culise. E vorba de simplul fapt ca fiecare isi vede de treburile lui. Am tras primul album in studioul lor, iar acum am propriul studio, Zig-Zag Records. Inainte mergeam sa cant la concertele Parazitii, acum le am pe ale mele. Este adevarat ca nu am mai colaborat cu ei pe noul album, insa din alte considerente.

- Dupa turneul national, au inceput zvonurile legate de noul album. Mai mult, am inteles ca ai filmat patru video-clipuri. Hai sa vorbim despre ele si in special despre "featuring-ul" cu Vanessa S, tanara cantareata din Germania despre care se spune ca le-ar da lectii multor vedete mioritice...

- Vanessa S a fost o mare supriza pentru noi. Eu am fost placut impresionat de vocea ei... si nu numai. De aceea am si colaborat cu ea pentru piesa "Take Me Slow", pentru care am filmat si un video-clip. Am lucrat cu Marco Brown, un regizor care a lucrat cu nume mari din Hip-Hop, precum KRS One si Dj Tomek. Lansarea video-clipului este programata in jurul datei de 1 noiembrie, "Take Me Slow" fiind al treilea single/video de pe album.

- Cine a inlesnit aceasta colaborare? Te intreb pentru ca si fanii Vanessei cer detalii in acest sens. Exista sanse sa "o iei usor" prin U.E.?

- Cel mai important lucru a fost faptul ca ne-am placut din toate punctele de vedere. A fost evident vorba de niste contacte care s-au stabilit prin intermediul managerului meu. Cat despre U.E., ce sa spun? Exista niste discutii de ceva timp, insa momentan este doar un proiect care poate avea sanse mari de concretizare.

- In prezentarea oficiala a noului album mi-au atras atentia doua aspecte: genul "Urban Soul" si cea de-a doua colaborare, adica cea cu Loredana. Sa detaliem putin in ambele directii...

- Curente muzicale s-au inventat si se vor mai inventa in continuare, insa nu denumirea este importanta, ci calitatea muzicii. Din punctul meu de vedere, nu exista decat doua mari curente: muzica proasta si muzica buna. In ceea ce o priveste pe Loredana, consider ca este o artista in adevaratul sens al cuvantului. Colaborarea cu ea a fost o reala placere, mai ales de partea mea, pentru ca o apreciez foarte mult si sper sa fie un model pentru generatiile viitoare de cantarete.

- "Urmatorul pas" si "Vorbeste vinul" au avut ingrediente de hit. Nu acelasi lucru se poate spune despre noul single. Este o tactica de tatonare pentru vara, pastrand "artileria grea" pentru sfarsitul anului sau ce se intampla?

- Nu sunt genul care sa urmareasca "hit-ul" in acceptiunea moderna a cuvantului, la fel cum nu caut sa-mi fac un CV cu ceea ce lansez. Ca si piesa, clipul "All star part one" a iesit exact cum ne-am dorit: real! Iar "artileria grea" a fost deja lansata, o data cu intrarea albumului "Sinuciderea unui inger" in magazine.

- Ca tot am ajuns la titlul albumului, hai sa ne oprim putin asupra lui. "Sinuciderea unui inger"... hm, nu e un titlu cam dur?

- Depinde din ce punct de vedere privesti. Am vrut sa fie un semnal de alarma si nicidecum o instigare. Tot ceea ce facem influenteaza mediul in care traim si cred ca ar trebui sa fim mai atenti cu actiunile noastre, pentru ca ele pot declansa reactii pe care nu le putem prevedea de cele mai multe ori. Cum ar fi "Sinuciderea unui inger"...

- Lansarea noului album si implicit a celor patru video-clipuri se vor finaliza inevitabil cu o noua serie de nominalizari la Premiile MTV. Acum, de cand esti "sub aripa" lui Gianiny Munteanu - fostul manager al Parazitilor -, exista sanse mai mari de castig?

- Gianiny este managerul meu de cativa ani. In plus, in Romania nu functioneaza principiul "esti sub aripa cuiva, o sa ai succes", ci mai degraba - "munceste si o sa ajungi undeva"! Sansele de castig nu stiu daca vor fi influentate sau nu de anumiti factori. Pentru mine, mai important a fost faptul ca sala striga Bitza la multe dintre categoriile pe care nu le-am castigat. Or, aceasta reactie spune multe despre ierarhia actuala de pe scena rap din Romania.

- Ce urmeaza dupa lansare? Cum arata strategia de promovare a noului album? Show-ul va fi acum sau la toamna?

- Dupa ce am terminat turneul national "Sevraj" am avut o pauza de cateva luni pentru a-mi definitiva al doilea album, la care am lucrat in paralel cu plecarile prin tara. Acum, dupa lansare, va urma o serie de concerte pe litoral, dupa care voi sustine concertul de lansare, programat undeva in toamna. In tot acest timp, pregatim turneul de promovare pentru "Sinuciderea unui inger", care va avea loc in perioada toamna-iarna si va cuprinde in jur de 20 de orase. Va fi un monster-tour!

- La final, marsez pe un alt zvon din targ, potrivit caruia te-ai apucat deja de cel de-al treilea album. Nu e cam devreme?

- Este adevarat, am inceput lucrul, insa nu cred ca este prea devreme. Detalii suplimentare ar fi prea devreme sa-ti ofer. Nu pot sa spun decat ca va fi un proiect foarte mare, despre care se va vorbi foarte mult timp.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.