Starul este somat sa-si doneze profiturile pe care le-a obtinut in urma concertelor Live 8. Acesta detine drepturile de difuzare a melodiilor formatiei The Beatles ale caror vanzari au crescut in urma succesului show-ului.

Cantaretul Michael Jackson este somat sa-si doneze profiturile, pe care le-a obtinut in urma concertelor Live 8, desi acestea ar putea sa-l ajute sa-si lichideze cea mai mare parte a datoriilor sale, relateaza Chicago Tribune. Regele muzicii pop, care a fost achitat luna trecuta intr-un proces in care a fost acuzat de molestarea unui copil, detine drepturile de difuzare a tuturor melodiilor faimoasei formatii The Beatles.

De cand au avut loc concertele Live Aid, in care Sir Paul McCartney a interpretat cateva dintre cele mai populare melodii Beatles, vanzarea cantecelor acestei formatii a cunoscut o crestere extraordinara, milioane de fani descarcand de pe Internet varianta live a melodiei "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", pe care Paul McCartney a interpretat-o alaturi de U2. Expertii economici sunt de parere ca profiturile lui Michael Jackson in urma concertelor Live 8 sunt suficient de mari incat sa poata acoperi cea mai mare parte a datoriilor sale, care depasesc cateva milioane de dolari.

Insa asa cum toate formatiile de renume care au sustinut concerte la Live 8 si-au donat profiturile provenite din cresterile de vanzari ale albumelor lor in urma evenimentelor, asa si Michael este somat sa faca acelasi lucru. "Chiar daca ar insemna profituri uriase pentru Jackson, speram ca totusi el va dona acesti bani pentru Live 8" a declarat o sursa din partea organizatorilor.

Dat in judecata

Culmea ironiei, o companie financiara specializata in achizitii il da in judecata pe Michael Jackson, pretinzand ca acesta le datoreaza 48 de milioane de dolari. Firma respectiva a declarat ca l-a ajutat pe cantaret sa-si salveze drepturile de difuzare pe care le avea asupra cantecelor formatiei The Beatles. Prescient Acquisition Group Inc. a declarat in actele depuse la Judecatoria din Manhattan ca anul trecut, in luna noiembrie, starul a cerut companiei sa ii furnizeze consiliere financiara si sa rezolve problema datoriei de peste 200 de milioane pe care o avea la Bank of America.

Astfel, firma Prescient a reusit sa faca diverse operatiuni financiare ca Jackson sa-si poata plati datoriile si l-a sfatuit pe acesta sa investeasca cumparand si cealalta jumatate de procente din drepturile de difuzare a cantecelor Beatles. Acum, Prescient afirma ca Jackson le datoreaza 24.8 de milioane de dolari, comisionul operatiunilor lor si inca trei milioane de dolari pentru consiliere economica.

Avocatul lui Michael nu a dat pentru moment nici un raspuns public la aceste acuzatii. Jackson, de 46 de ani, a achizitionat o parte din drepturile asupra melodiilor Beatles in 1985, la o licitatie unde a castigat in favoarea lui Paul McCartney. Ulterior, Jackson a vandut un mic procent din aceste drepturi firmei Sony. Astfel, de fiecare data cand se difuzeaza, oriunde in lume, o melodie a formatiei The Beatles, Jackson si Sony primesc bani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.