Drama "The Hurt Locker", o poveste situata in timpul razboiului din Irak, a fost distins cu trei premii de catre National Society of Film Critics din SUA, devenind astfel cel mai bun film al anului 2009, potrivit Los Angeles Times.

Celelalte doua distinctii au fost acordate peliculei pentru cel mai bun regizor, Kathyrn Bigelow, si pentru cel mai bun actor in rol principal - Jeremy Renner.

"The Hurt Locker", care a castigat 12,7 milioane de dolari in box office-ul american, concureaza ,de asemenea, la Globurile de Aur si la Critics Choice Awards la categoriile cel mai bun film si cel mai bun regizor, scrie NewsIn.

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Yolande Moreau, pentru rolul din "Séraphine", drama biografica despre pictorita Séraphine de Senlis.

Cel mai bun actor in rol secundar a fost ales Christoph Waltz pentru rolul din "Inglourious Basterds", iar premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar i-a revenit lui Mo'Nique, pentru "Precious".

Cel mai bun film strain a fost desemnat "Summer Hours" din Franta, iar cel mai bun film non-fictiune - "The Beaches of Agnes" de Agnes Varda.

Premiul National Society of Film Critics din SUA pentru cel mai bun scenariu a revenit fratilor Joel si Ethan Coen pentru "A Serious Man".

Grupul National Society of Film Critics a fost fondat in 1966. Cel mai bun film al anului 2008 a fost desemnat documentarul animat "Waltz With Bashir".

In 2004 alegerea National Society of Film Critics pentru cea mai buna pelicula a coincis cu cea a Academy of Motion Picture Arts and Sciences, pentru pelicula "Million Dollar Baby".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.